Ahad, 25 Disember 2011

Assalamualaikum- :)


Negara kita memang dah lama merdeka rite? Tak de konon- konon oke ! he he he

Kuliah last semesta 7 dah berakhir dengan seminar pagi tadi. Sekarang tunggu final exam, study week for one week. Aku balik kampung kul 8 pagi nanti ! GANU __waiting for me okeh - hihihhii..

Ceritanya,

Konon dah merdeka untuk sem ni, padahal exam final tak lepas lagi, hekhek.. tapi seriusly, dah tak pikir pasal exam lansung.Yang aku tahu, kuliah dah habis, tesis yang menyesakkan nafas aku pun dah tamat ! huhh..lega sangat-sangat. Thanks God ! :)  Lepas je seminar tadi, aku kuar makan- makan. Makan bestt punye! hehehe...merdeka kan kononnya! hehehe. before nih nak makan pun lalu tak lalu je asyik pikir nak me 'nyetel' kan kerja. hohoho..

hahh! kat bawah tu menda alah yang aku kata bestt punye ! hehe..  Ayam bakar blackpaper tu aku suka sangat :)


steamboat ! makan sampai kenyang - urrllpp -alhamdulillah :)

LOKASI : STEAMBOAT ANTARABANGSA BANDAR BARU BANGI


p/s : Doakan aku rajin study sempena "study week" nih. Baru betul-betul merdeka lepas ni. he he he . bai ~
Ahad, Disember 25, 2011 cik Es ღ
Assalamualaikum- :)


Negara kita memang dah lama merdeka rite? Tak de konon- konon oke ! he he he

Kuliah last semesta 7 dah berakhir dengan seminar pagi tadi. Sekarang tunggu final exam, study week for one week. Aku balik kampung kul 8 pagi nanti ! GANU __waiting for me okeh - hihihhii..

Ceritanya,

Konon dah merdeka untuk sem ni, padahal exam final tak lepas lagi, hekhek.. tapi seriusly, dah tak pikir pasal exam lansung.Yang aku tahu, kuliah dah habis, tesis yang menyesakkan nafas aku pun dah tamat ! huhh..lega sangat-sangat. Thanks God ! :)  Lepas je seminar tadi, aku kuar makan- makan. Makan bestt punye! hehehe...merdeka kan kononnya! hehehe. before nih nak makan pun lalu tak lalu je asyik pikir nak me 'nyetel' kan kerja. hohoho..

hahh! kat bawah tu menda alah yang aku kata bestt punye ! hehe..  Ayam bakar blackpaper tu aku suka sangat :)


steamboat ! makan sampai kenyang - urrllpp -alhamdulillah :)

LOKASI : STEAMBOAT ANTARABANGSA BANDAR BARU BANGI


p/s : Doakan aku rajin study sempena "study week" nih. Baru betul-betul merdeka lepas ni. he he he . bai ~

Sabtu, 24 Disember 2011

Assalamualaikum :)

Dalam entry ni aku cuma nak kongsikan slogan ' katakan nak pada kawen' .. muehehe.. Oke! siapa tak mau kawen sila klik atas belah kanan kat tanda X !



Antara sebab aku letak slogan ni kat entry aku :

1) Kawen wajib bagi umat islam yang mampu.

2) Memang fitrah kejadian manusia kawen antara lelaki & perempuan

3) Boleh kurangkan dosa asyik kuar 'dating' ngan bf @ gf

4) Boleh sambung kembangkan zuriat keluarga dengan cara halal

5) Dapat mengelakkan fitnah mulut manusia

6) 'Two Better Than One'


***************************** 

to My Leo Prince ...

Semoga Jodoh Kita Cepat Tiba :)


Amin..





Sabtu, Disember 24, 2011 cik Es ღ
Assalamualaikum :)

Dalam entry ni aku cuma nak kongsikan slogan ' katakan nak pada kawen' .. muehehe.. Oke! siapa tak mau kawen sila klik atas belah kanan kat tanda X !



Antara sebab aku letak slogan ni kat entry aku :

1) Kawen wajib bagi umat islam yang mampu.

2) Memang fitrah kejadian manusia kawen antara lelaki & perempuan

3) Boleh kurangkan dosa asyik kuar 'dating' ngan bf @ gf

4) Boleh sambung kembangkan zuriat keluarga dengan cara halal

5) Dapat mengelakkan fitnah mulut manusia

6) 'Two Better Than One'


***************************** 

to My Leo Prince ...

Semoga Jodoh Kita Cepat Tiba :)


Amin..





Ahad, 18 Disember 2011

Assalamualaikum..

Selamat pagi ahad..

hehehehe...

hihihihihihih.....

keh keh keh.......

muahahahaha........

happy benor aku rase! hehe




Setiap cerita yang bermula, pasti ada pengakhirannya cerita. right? Kisahnya aku begini.. Mula nya aku student 1st year, Akhirnya aku dah final year. Ceritanya bermula mengikut plot dibawah ---


Ini kisahnya budak final year!






oke.bai ..lalalalala
Ahad, Disember 18, 2011 cik Es ღ
Assalamualaikum..

Selamat pagi ahad..

hehehehe...

hihihihihihih.....

keh keh keh.......

muahahahaha........

happy benor aku rase! hehe




Setiap cerita yang bermula, pasti ada pengakhirannya cerita. right? Kisahnya aku begini.. Mula nya aku student 1st year, Akhirnya aku dah final year. Ceritanya bermula mengikut plot dibawah ---


Ini kisahnya budak final year!






oke.bai ..lalalalala

Khamis, 15 Disember 2011



Setelah hampir setahun bergelumang dengan tesis , akhirnya aku dah berjaya menyiapkan. Hari sabtu ni hari perbentangan hasil kerja aku. Semoga segalanya dipermudahkan.- Amin -

Khamis, Disember 15, 2011 cik Es ღ


Setelah hampir setahun bergelumang dengan tesis , akhirnya aku dah berjaya menyiapkan. Hari sabtu ni hari perbentangan hasil kerja aku. Semoga segalanya dipermudahkan.- Amin -

Selasa, 13 Disember 2011

Nak balik tak boley. Sebabnya hujan. ok! Time hujan apa kebiasaannya orang suka buat ?? ( jawab sendiri dalam hati ) hehehe.. Errrmm... kalau aku, aku, aku suka berangan. Ntah, aku sendiri pun tak faham.. feel time hujan ni memang syok berangan.. hahaha..


Actually, entry ni aku retype balik dari draft my s0ny c510 ke my compaq - hehehe..Haa.. tadi aku terkandas akibat hujan. Time balik dari kelas hujan lebat. Aku plak jenis pelupa. Payung selalu lupa tinggal kat mana-mana. So, terpaksa la aku menunggu sampai hujan berenti. Nak mandi hujan rasa macam dah puas main hujan time kecik- kecik dulu.hahaha.Bosan aku duk menunggu hujan berenti, baik aku wat draf nak type entry. ;p


Okey! back to my hobby  time hujan, BERANGAN ! haha.. angan- angan aku tadi , ' kalau ada someone yang datang meredah hujan with toyota camry untuk bawak aku balik kan best!- haha..'  wahh- angan- angan tak boleh bla kan? keh keh keh.. Tapi sapa tak nak kan? ;p - Ok hujan dah bagi makin reda. Aku perlu menamatkan khayalan aku dengan segera supaya aku tak berangan ada someone akan datang ambik aku ngan helikopter plak.. muehehe



*kembali ke alam realiti*


Walaupun tak akan mungkin ada someone akan datang meredah hujan ambik aku dengan camry ke helikopter ke, aku rasa sangat bersyukur sebabnya ada someone yang menyayangi aku ..Dan aku bukan memandang pada material, Material hanya hadir dalam alam khayalan aku sahaja..werrkk ;p Opss! Semalam ada orang bagi aku purses !



 
Terima Kasih Awak! ;)



byeee ;)
Selasa, Disember 13, 2011 cik Es ღ
Nak balik tak boley. Sebabnya hujan. ok! Time hujan apa kebiasaannya orang suka buat ?? ( jawab sendiri dalam hati ) hehehe.. Errrmm... kalau aku, aku, aku suka berangan. Ntah, aku sendiri pun tak faham.. feel time hujan ni memang syok berangan.. hahaha..


Actually, entry ni aku retype balik dari draft my s0ny c510 ke my compaq - hehehe..Haa.. tadi aku terkandas akibat hujan. Time balik dari kelas hujan lebat. Aku plak jenis pelupa. Payung selalu lupa tinggal kat mana-mana. So, terpaksa la aku menunggu sampai hujan berenti. Nak mandi hujan rasa macam dah puas main hujan time kecik- kecik dulu.hahaha.Bosan aku duk menunggu hujan berenti, baik aku wat draf nak type entry. ;p


Okey! back to my hobby  time hujan, BERANGAN ! haha.. angan- angan aku tadi , ' kalau ada someone yang datang meredah hujan with toyota camry untuk bawak aku balik kan best!- haha..'  wahh- angan- angan tak boleh bla kan? keh keh keh.. Tapi sapa tak nak kan? ;p - Ok hujan dah bagi makin reda. Aku perlu menamatkan khayalan aku dengan segera supaya aku tak berangan ada someone akan datang ambik aku ngan helikopter plak.. muehehe



*kembali ke alam realiti*


Walaupun tak akan mungkin ada someone akan datang meredah hujan ambik aku dengan camry ke helikopter ke, aku rasa sangat bersyukur sebabnya ada someone yang menyayangi aku ..Dan aku bukan memandang pada material, Material hanya hadir dalam alam khayalan aku sahaja..werrkk ;p Opss! Semalam ada orang bagi aku purses !



 
Terima Kasih Awak! ;)



byeee ;)

Sabtu, 10 Disember 2011

Minda manusia tak mudah untuk melupakan sesuatu yang pernah terjadi pada diri. Lagi - lagi kenangan yang terlalu manis & terlalu pahit. Ye dop? hehehe


Hujung minggu seperti biasa, kalau kehidupan di kolej mesti ada aje aktiviti yang dieorang duk rancang kan? Ok! Oleh kerana aku dah final year, aku tak nak terlibat ngan semua aktiviti- aktiviti tu, boleh? elok kirannya aku menghabiskan sisa- sisa pengajian di UPM dengan menaip entry blog  segala apa yang berfaedah untuk  FYP. hahaha..


Pagi tadi bangun dari tidur , aku duk dengar orang duk berbalas pantun. Kalau kat umah biasanya orang duk berbalas pantu mesti ada orang datang merisik, meminang kan? Tapi hari ni kat kolej aku dieorang apa pertandingan pantun antara kolej kat UPM.


Maka, terkenanglah aku zaman sekolah dulu time pakai kain sekolah biru gelap, baju biru, tudung biru ( pengawas) , masuk pertandingan pantun. hahaha. best ! Time tu sampai peringkat daerah. rindu cikgu- cikgu, rindu kawan- kawan, rindu zaman cinta kat sekolah , bab cinta aku paling ingat bila ada orang lipat surat lukih gambar kartun tweety kesukaan aku kat luar surat letak atas kerusi bawah buku teks ekonomi. Isi surat biar jadi rahsia hati aku je..Ada jugak rupenya orang suka aku..HAHA.


Kenangan manis adalah indah untuk dikenang, kenangan pahit jadikan pengalaman untuk kehidupan akan datang :)

Selamat berhujung minggu !



 ******
Sabtu, Disember 10, 2011 cik Es ღ
Minda manusia tak mudah untuk melupakan sesuatu yang pernah terjadi pada diri. Lagi - lagi kenangan yang terlalu manis & terlalu pahit. Ye dop? hehehe


Hujung minggu seperti biasa, kalau kehidupan di kolej mesti ada aje aktiviti yang dieorang duk rancang kan? Ok! Oleh kerana aku dah final year, aku tak nak terlibat ngan semua aktiviti- aktiviti tu, boleh? elok kirannya aku menghabiskan sisa- sisa pengajian di UPM dengan menaip entry blog  segala apa yang berfaedah untuk  FYP. hahaha..


Pagi tadi bangun dari tidur , aku duk dengar orang duk berbalas pantun. Kalau kat umah biasanya orang duk berbalas pantu mesti ada orang datang merisik, meminang kan? Tapi hari ni kat kolej aku dieorang apa pertandingan pantun antara kolej kat UPM.


Maka, terkenanglah aku zaman sekolah dulu time pakai kain sekolah biru gelap, baju biru, tudung biru ( pengawas) , masuk pertandingan pantun. hahaha. best ! Time tu sampai peringkat daerah. rindu cikgu- cikgu, rindu kawan- kawan, rindu zaman cinta kat sekolah , bab cinta aku paling ingat bila ada orang lipat surat lukih gambar kartun tweety kesukaan aku kat luar surat letak atas kerusi bawah buku teks ekonomi. Isi surat biar jadi rahsia hati aku je..Ada jugak rupenya orang suka aku..HAHA.


Kenangan manis adalah indah untuk dikenang, kenangan pahit jadikan pengalaman untuk kehidupan akan datang :)

Selamat berhujung minggu !



 ******
Nak buat sesuatu, pikir perasaan sendiri.. Sebabnya tak de orang akan fikir perasaan kita.

Kadang- kadang kena ikut kata hati.. Selalunya kata hati itu betul.

Jangan teruskan.. Kalau ianya menyakitkan hati sendiri.. Sebabnya tak de orang kisahkan pun hati kita.

Oleh itu, sayangi diri sendiri seandanya. 

Jangan paksa orang menyayangi kita kalau itu bukan kehendak hati mereka.

Jangan halang mereka buat sesuatu yang mereka suka, sebabnya mereka akan terus buat kerana itu memang kesukaan mereka.

Ntah pape aku merepek ! hehhh~ gaya tak de keje,

tension -

Actually, next week adalah minggu kritikal yang perlu aku hadapi demi masa depan aku. FYP, VIVA, +++++ macam benda. Aku sangat memerlukan sokongan dan dorongan untuk aku terus kuat menghadapi kenyataan hidup ini. hohoho..family memang sangat aku rindui, sob ;(

Yang penting untuk masa hadapan aku adalah, diri aku hari ini, bukan orang lain. hehehe





Sabar. Mungkin Allah nak hadiahkan kita pelangi indah :)
Sabtu, Disember 10, 2011 cik Es ღ
Nak buat sesuatu, pikir perasaan sendiri.. Sebabnya tak de orang akan fikir perasaan kita.

Kadang- kadang kena ikut kata hati.. Selalunya kata hati itu betul.

Jangan teruskan.. Kalau ianya menyakitkan hati sendiri.. Sebabnya tak de orang kisahkan pun hati kita.

Oleh itu, sayangi diri sendiri seandanya. 

Jangan paksa orang menyayangi kita kalau itu bukan kehendak hati mereka.

Jangan halang mereka buat sesuatu yang mereka suka, sebabnya mereka akan terus buat kerana itu memang kesukaan mereka.

Ntah pape aku merepek ! hehhh~ gaya tak de keje,

tension -

Actually, next week adalah minggu kritikal yang perlu aku hadapi demi masa depan aku. FYP, VIVA, +++++ macam benda. Aku sangat memerlukan sokongan dan dorongan untuk aku terus kuat menghadapi kenyataan hidup ini. hohoho..family memang sangat aku rindui, sob ;(

Yang penting untuk masa hadapan aku adalah, diri aku hari ini, bukan orang lain. hehehe





Sabar. Mungkin Allah nak hadiahkan kita pelangi indah :)

Khamis, 8 Disember 2011

Ini cara aku ,. siapa suka boleh cuba..


Nyamuk mungkin menjadi musuh utama time kita tidur. Bunyi ngreengg3x dia kat telinga kita pun rasa nak terbakar je hati. Mula la tangan  terkial- kial duk libas nyamuk. Namun, nyamuk ni, makhluk yang sangat peka ngan musuh dia. Susah kita nak perangkap dia ngan tangan kita. Mesti terlepas punya kot- kot celah jari.


Ok! menjadi kebiasaanya, If aku rajin, aku akan pakai losyen sebelum tidur. Losyen safi tutup biru yang harga rm4.50  memang aku letak sebelah bantal aku. Tapi time aku  malas tak da nye aku nak bukak botol losyen tu. Tapi, rahsia disebalik pakai losyen ni, nak tau tak apa?



"NYAMUK TAK KAN DATANG CIUM KITA PUNYE KALAU PAKAI LOSYEN"


Percaya ke tak? Nak tau betul ke rak, Cuba la baru tau !muahahaha


*Duk hostel memang susah nak guna ubat nyamuk segala.So, Ini cara aku! hehehe..







Bye :)
Khamis, Disember 08, 2011 cik Es ღ
Ini cara aku ,. siapa suka boleh cuba..


Nyamuk mungkin menjadi musuh utama time kita tidur. Bunyi ngreengg3x dia kat telinga kita pun rasa nak terbakar je hati. Mula la tangan  terkial- kial duk libas nyamuk. Namun, nyamuk ni, makhluk yang sangat peka ngan musuh dia. Susah kita nak perangkap dia ngan tangan kita. Mesti terlepas punya kot- kot celah jari.


Ok! menjadi kebiasaanya, If aku rajin, aku akan pakai losyen sebelum tidur. Losyen safi tutup biru yang harga rm4.50  memang aku letak sebelah bantal aku. Tapi time aku  malas tak da nye aku nak bukak botol losyen tu. Tapi, rahsia disebalik pakai losyen ni, nak tau tak apa?



"NYAMUK TAK KAN DATANG CIUM KITA PUNYE KALAU PAKAI LOSYEN"


Percaya ke tak? Nak tau betul ke rak, Cuba la baru tau !muahahaha


*Duk hostel memang susah nak guna ubat nyamuk segala.So, Ini cara aku! hehehe..







Bye :)

Selasa, 6 Disember 2011

Kelas bimbingan & kaunseling : Kursus yang wajib di ambil oleh bakal- bakal cikgu kat fakulti pendidikan Upm cam aku. muehehe. 


Rajin pulak aku nak entry pasal kelas kan? hehehe..actually, aku tertarik bila lecture aku buat ujian personaliti diri. Ni cam kita time sekolah menengah dulu- dulu. biasanya kat bilik kaunseling kita boleh ambik macam-macam ujian nak kenal diri, nak tahu sikap kita, nak tahu gaya bercinta kita & macam- macam lagi la. Ye dop? hehehe..


Ok! ni lecture aku suh jawab ujian personaliti sidek ( soalan 160 ). Maka aku menjawab dan terus menjawab , hehehe.. hasilnya adalah seperti berikut ! jengg..jeng...jengggg.... hihihihi



1)AGRESIF : Skor 8/ 10 beb ! hahaha. agresif ke aku? Hanya aku yang tahu diri aku. hehehe. 

2)ANALITIKAL : Pun skor 8/10. Ni maksudnya aku orang yang sensetif pada persekitaran, suka analisis orang lain & diri sendiri ,suka buat pemerhatian.

3)AUTONOMI :Pun skor 8/10..kekekeke..Maksudnya, aku ni orang yang sukakan kebebasan sepenuhnya. ahaks.

4)BERSANDAR : Tahap bersandar aku skor 7/10/ Maksudnya aku ni bila buat something banyak bergantung pada orang. hehee..ye kot!

5)EKSTROVERT : Yang ni skor aku rendah. Kat sini jelas aku bukan manusia yang suka bersosial. muahaha.. laman sosial aku suka. ( blog, fb) kahkah..

6)INTELEKTUAL: Aku ternyata bukan manusia yang suka pada teori. Aku lebih suka kepada sesuatu yang berbentuk kemahiran. hehe

7) INTROVERT: Memang tinggi skor yang ni.. Memang aku tak suka sangat sosial-sosial nih.. Kadang- kadang maybe. hehehe

8)KEPELBAGAIAN: Aku lah manusia yang tak suka hidup dalam keadaan yang sama. Suka kepada sesuatu yang baru ;P

9)KETAHANAN: Sangat tinggi ! dari segi fizikal dan mental...ahakz.. Yeke? kadang- kadang tak tahan aku nangis je ;p muehehe

10) KRITIK DIRI: Ok, aku memang tak yakin ngan diri aku sendiri. ;( Aku akan berubah, berubah & berubah :)

11) MENGAWAL: Aku sederhana . tak suka di kawal dan terlalu mengawal. hurmmm> . <

12) MENOLONG: Aku lah insan yang baik hati suka menolong orang lain..kekeke..Apa yang boleh tolong aku tolong :)

13) SOKONGAN: Aku buka terlalu memerlukan sokongan. Yang ni aku berada pada tahap sederhana. Bergantung pada situasi kot! hahaha

14) STRUKTUR: Hidup aku lebih suka kepada perangcangan yang teliti.

15) PENCAPAIAN: Aku kumpulan individu yang bermotivasi & suka bersaing dalam mencapai sesuatu matlamat.hehee

16) Tahap kejujuran aku pada skor 3/10. Maknanya aku dikira manusia jujur. Kalau skor menghampiri 10, orang tu tak jujur. Aku dalam kalangan jujur lettew ;p


Untuk kenali diri anda! pergi mana- mana pusat kaunseling. Cara ni memang membantu kita mengenali diri kita. hehe. Boleh ler muhasabah diri sikit.. hihihihi :)

Babai ..
Selasa, Disember 06, 2011 cik Es ღ
Kelas bimbingan & kaunseling : Kursus yang wajib di ambil oleh bakal- bakal cikgu kat fakulti pendidikan Upm cam aku. muehehe. 


Rajin pulak aku nak entry pasal kelas kan? hehehe..actually, aku tertarik bila lecture aku buat ujian personaliti diri. Ni cam kita time sekolah menengah dulu- dulu. biasanya kat bilik kaunseling kita boleh ambik macam-macam ujian nak kenal diri, nak tahu sikap kita, nak tahu gaya bercinta kita & macam- macam lagi la. Ye dop? hehehe..


Ok! ni lecture aku suh jawab ujian personaliti sidek ( soalan 160 ). Maka aku menjawab dan terus menjawab , hehehe.. hasilnya adalah seperti berikut ! jengg..jeng...jengggg.... hihihihi



1)AGRESIF : Skor 8/ 10 beb ! hahaha. agresif ke aku? Hanya aku yang tahu diri aku. hehehe. 

2)ANALITIKAL : Pun skor 8/10. Ni maksudnya aku orang yang sensetif pada persekitaran, suka analisis orang lain & diri sendiri ,suka buat pemerhatian.

3)AUTONOMI :Pun skor 8/10..kekekeke..Maksudnya, aku ni orang yang sukakan kebebasan sepenuhnya. ahaks.

4)BERSANDAR : Tahap bersandar aku skor 7/10/ Maksudnya aku ni bila buat something banyak bergantung pada orang. hehee..ye kot!

5)EKSTROVERT : Yang ni skor aku rendah. Kat sini jelas aku bukan manusia yang suka bersosial. muahaha.. laman sosial aku suka. ( blog, fb) kahkah..

6)INTELEKTUAL: Aku ternyata bukan manusia yang suka pada teori. Aku lebih suka kepada sesuatu yang berbentuk kemahiran. hehe

7) INTROVERT: Memang tinggi skor yang ni.. Memang aku tak suka sangat sosial-sosial nih.. Kadang- kadang maybe. hehehe

8)KEPELBAGAIAN: Aku lah manusia yang tak suka hidup dalam keadaan yang sama. Suka kepada sesuatu yang baru ;P

9)KETAHANAN: Sangat tinggi ! dari segi fizikal dan mental...ahakz.. Yeke? kadang- kadang tak tahan aku nangis je ;p muehehe

10) KRITIK DIRI: Ok, aku memang tak yakin ngan diri aku sendiri. ;( Aku akan berubah, berubah & berubah :)

11) MENGAWAL: Aku sederhana . tak suka di kawal dan terlalu mengawal. hurmmm> . <

12) MENOLONG: Aku lah insan yang baik hati suka menolong orang lain..kekeke..Apa yang boleh tolong aku tolong :)

13) SOKONGAN: Aku buka terlalu memerlukan sokongan. Yang ni aku berada pada tahap sederhana. Bergantung pada situasi kot! hahaha

14) STRUKTUR: Hidup aku lebih suka kepada perangcangan yang teliti.

15) PENCAPAIAN: Aku kumpulan individu yang bermotivasi & suka bersaing dalam mencapai sesuatu matlamat.hehee

16) Tahap kejujuran aku pada skor 3/10. Maknanya aku dikira manusia jujur. Kalau skor menghampiri 10, orang tu tak jujur. Aku dalam kalangan jujur lettew ;p


Untuk kenali diri anda! pergi mana- mana pusat kaunseling. Cara ni memang membantu kita mengenali diri kita. hehe. Boleh ler muhasabah diri sikit.. hihihihi :)

Babai ..

Sabtu, 3 Disember 2011

Aku memang seorang manusia yang sensetif, kadang- kadang aku berfikir, aku terlampau sensetif @ gedik @ sengaja.. Tapi, aku rasa, aku manusia normal yang mempunyai hati dan perasaan. Aku tidak akan sensetif kalau tak ada apa-apa berlaku melainkan ada yang membuatkan hati aku terguris. Aku kira , aku mormal..sebabnya, jika ia berlaku pada orang lain sudah pasti mereka juga akan terasa.


Aku juga suka menangis. Tapi aku bukan manja. Aku hanya menangis jika ada sebab. Aku hanya menangis jika hati terguris. Air mata mampu membuatkan aku tenang. Namun, mungkin membuatkan orang lain gelisah. Ok, lepas ni aku akan nangis dalam selimut je ;p hehehe.. So, tak da lagi orang akan gelisah bila tak melihat air mata aku . MAYBE. hihi..



tentang hatiku, hanya diriku yang tahu ;)

p/s: aku sayang orang yang aku sayang :)
Sabtu, Disember 03, 2011 cik Es ღ
Aku memang seorang manusia yang sensetif, kadang- kadang aku berfikir, aku terlampau sensetif @ gedik @ sengaja.. Tapi, aku rasa, aku manusia normal yang mempunyai hati dan perasaan. Aku tidak akan sensetif kalau tak ada apa-apa berlaku melainkan ada yang membuatkan hati aku terguris. Aku kira , aku mormal..sebabnya, jika ia berlaku pada orang lain sudah pasti mereka juga akan terasa.


Aku juga suka menangis. Tapi aku bukan manja. Aku hanya menangis jika ada sebab. Aku hanya menangis jika hati terguris. Air mata mampu membuatkan aku tenang. Namun, mungkin membuatkan orang lain gelisah. Ok, lepas ni aku akan nangis dalam selimut je ;p hehehe.. So, tak da lagi orang akan gelisah bila tak melihat air mata aku . MAYBE. hihi..



tentang hatiku, hanya diriku yang tahu ;)

p/s: aku sayang orang yang aku sayang :)
3 disember 2012,

3 hari berlalu. Gaya aku menghitung hari kan? ahak ;p. Actually, aku rasa, aku ni dah terlewat nak tengok citer ombak rindu. uuuu... dah 3 hari cerita ni kat pawagam kan. Aku ni duk usha status orang kat fb pasal citer ni.hahaha. Ada kata best, ada kata biasa- biasa. Tapi , pada aku tu terpulang pada diri masing- masing. Aku tak leh nak komen pape lagi, sebab tak de kesempatan lagi nak tengok. sob ;(  


Sekarang ni , citer ombak rindu ni, dalam imaginasi aku je berdasarkan novel ombak rindu yang aku baca, HAHA,.

Siapa dah tengok cerita ni? 

best?

sedih?

romantik? !

erkk,.. nak tengok jugak !!!

filem adaptasi novel ni :)

:)


aaron vs maya karin
lisa surihani

Rinduku umpama ombak yang tak berhenti,
Kasihmu bagai pantai yang setia menanti ;)

Sabtu, Disember 03, 2011 cik Es ღ
3 disember 2012,

3 hari berlalu. Gaya aku menghitung hari kan? ahak ;p. Actually, aku rasa, aku ni dah terlewat nak tengok citer ombak rindu. uuuu... dah 3 hari cerita ni kat pawagam kan. Aku ni duk usha status orang kat fb pasal citer ni.hahaha. Ada kata best, ada kata biasa- biasa. Tapi , pada aku tu terpulang pada diri masing- masing. Aku tak leh nak komen pape lagi, sebab tak de kesempatan lagi nak tengok. sob ;(  


Sekarang ni , citer ombak rindu ni, dalam imaginasi aku je berdasarkan novel ombak rindu yang aku baca, HAHA,.

Siapa dah tengok cerita ni? 

best?

sedih?

romantik? !

erkk,.. nak tengok jugak !!!

filem adaptasi novel ni :)

:)


aaron vs maya karin
lisa surihani

Rinduku umpama ombak yang tak berhenti,
Kasihmu bagai pantai yang setia menanti ;)

Rabu, 30 November 2011

Aku memang selalu ketinggalan kalau bab- bab drama tayangan kat TV3. Ok, sekarang aku tengok ramai friend list aku kat facebook duk cerita pasal cerita Tentang Dhia. Siap post bait- bait skrip bagai kat facebook tu. Hebat benor ke cerita ni. Tadi time balik kelas pukul 7 lebih, aku tengok ramai je orang kat bilik TV kolej . Comfirm duk tengok cerita Dhia la ni.

Kalau kat rumah aku rajin gak layan drama tv 3 ngan adik- adik aku depan TV. Tapi kalau nak tengok cerita Dhia yang ditayangkan nak masuk waktu magrib ni kat rumah, comfirm kena sekeh kepala ngan ayah aku. Umi plak tak berhenti ler membebel jawabnya. HAHAHA. 

Tadi aku serch you tube, apa ke benda la cerita Dhia ni. Bukan apa, tau mau terus ketinggalan. hakhak. OK! Aku mula nonton episod satu , . NOT BAD! Syok je aku tengok, sampai episod 5 dah. Haha.. Baru tersedar malam ni niat aku nak buat esemen telah terpesong dek cerita Dhia. muehehe

Apa-apa pun, cerita ni memang best. For sure I will continue for next next next episode, :p


video


Tajuk : Dia Untuk Ku/ Adi Putra

Sejak bertemu kau dan aku
Menusuk jantung ku, mula jiwaku
Merelakan menjadi milikmu
Itu yang ku mahu, itu yang ku mahu cintamu

Sinar mentari pasti
Menyinar hati yang sunyi
Biarlah aku bermimpi
Kerna dibuai sepi

Dhia yang aku cinta
Selama ini ku cuba harapkan
Cuba kau fahami
Takkan dirimu dilukai

selamat menonton :)

Rabu, November 30, 2011 cik Es ღ
Aku memang selalu ketinggalan kalau bab- bab drama tayangan kat TV3. Ok, sekarang aku tengok ramai friend list aku kat facebook duk cerita pasal cerita Tentang Dhia. Siap post bait- bait skrip bagai kat facebook tu. Hebat benor ke cerita ni. Tadi time balik kelas pukul 7 lebih, aku tengok ramai je orang kat bilik TV kolej . Comfirm duk tengok cerita Dhia la ni.

Kalau kat rumah aku rajin gak layan drama tv 3 ngan adik- adik aku depan TV. Tapi kalau nak tengok cerita Dhia yang ditayangkan nak masuk waktu magrib ni kat rumah, comfirm kena sekeh kepala ngan ayah aku. Umi plak tak berhenti ler membebel jawabnya. HAHAHA. 

Tadi aku serch you tube, apa ke benda la cerita Dhia ni. Bukan apa, tau mau terus ketinggalan. hakhak. OK! Aku mula nonton episod satu , . NOT BAD! Syok je aku tengok, sampai episod 5 dah. Haha.. Baru tersedar malam ni niat aku nak buat esemen telah terpesong dek cerita Dhia. muehehe

Apa-apa pun, cerita ni memang best. For sure I will continue for next next next episode, :p


video


Tajuk : Dia Untuk Ku/ Adi Putra

Sejak bertemu kau dan aku
Menusuk jantung ku, mula jiwaku
Merelakan menjadi milikmu
Itu yang ku mahu, itu yang ku mahu cintamu

Sinar mentari pasti
Menyinar hati yang sunyi
Biarlah aku bermimpi
Kerna dibuai sepi

Dhia yang aku cinta
Selama ini ku cuba harapkan
Cuba kau fahami
Takkan dirimu dilukai

selamat menonton :)

Ahad, 20 November 2011

Khas buat adikku Mohd Khairuddin Ahmad & Nurul Zulaikha Ahmad :)

Kini giliran adik aku pulak yang perlu berperang demi harapan umi dan ayahku. hehehe.. Teruskan berusaha, jangan sampai gugur di medan perang. Doa umi , ayah sentiasa mengiringi anak- anaknya.



 


Mohd khairuddin, satu- satunya adik lelaki aku yang ke4 bakal menduduki peperiksaan STPM.. Semoga kejayaan bakal menjadi miliknya. 




Nurul Zulaikha.. Adik perempuan aku yang kelima sedang menduduki SPM, Semoga dipermudahkan segala urusannya semasa menjawab soalan peperiksaan.


Kak long doakan kedua- dua adik kak long berjaya dalam peperiksaan dan cemerlang dalam hidup,.. Amin.. Bila dah berjaya Jangan lupa umi dan ayah :)



doakan adik - adikku :)




bai..







Ahad, November 20, 2011 cik Es ღ
Khas buat adikku Mohd Khairuddin Ahmad & Nurul Zulaikha Ahmad :)

Kini giliran adik aku pulak yang perlu berperang demi harapan umi dan ayahku. hehehe.. Teruskan berusaha, jangan sampai gugur di medan perang. Doa umi , ayah sentiasa mengiringi anak- anaknya.



 


Mohd khairuddin, satu- satunya adik lelaki aku yang ke4 bakal menduduki peperiksaan STPM.. Semoga kejayaan bakal menjadi miliknya. 




Nurul Zulaikha.. Adik perempuan aku yang kelima sedang menduduki SPM, Semoga dipermudahkan segala urusannya semasa menjawab soalan peperiksaan.


Kak long doakan kedua- dua adik kak long berjaya dalam peperiksaan dan cemerlang dalam hidup,.. Amin.. Bila dah berjaya Jangan lupa umi dan ayah :)



doakan adik - adikku :)




bai..







Khamis, 17 November 2011

Hari ni seharian aku blogwalking.. bahagia oke ! hehehe.. for this week ;)

banyak info yang aku dapat..ternyata aku tertarik ngan entri cintan- cintun..ekeke..

oh..bahagia kan? hehehe


okey- Kesimpulannya aku blogwalking hari ni, aku nak bagi respon pasal bila hati dah sayang-

Orang bercinta nih outomatik kat hati dia ada sayang kan? Kalau permulaannya tak sayang , tapi dengan kuasa cinta tu, opkos sayang punyee..hehe.. faham tak? maksud aku kalau orang tu bercinta yang mana pada mulanya dia tak suka kat pasangan dia, tapi melihat pada kesungguhan pasangan dia duk tackle lama- lama leh cair gak kan? leh jatuh sayang gak kan? hehehe

oke- oke- oke..

Kesimpulannya dari entri- entri bab cinta yang aku dapat ,

Kalau hati dah sayang, 

Kalau boyfriend/girlfriend ko curang , ko kata setia kan?

Kalau boyfriend/girlfriend ko cuba takcle orang lain, ko kata tak pernah kan? sebabnya ko rasa dia tu sebaik- baik manusia yang tak akan pernah tipu ko.. hehe


Oke- oke -oke..


Kalau perkara ni tak terjadi dalam hubungan cinta korang ! tahniah.segelintirnya memang terjadi.Banyak sangat cerita yang pernah aku dengar. Bila dah sayang dan terlalu percaya semua sanggup buat kan., Demi masa depan dan kebahagiaan yang lebih baik, sepatutnya korbankan rasa kecewa dan sedih untuk masa sekarang. InsyaAllah ada yang lebih baik dan sempurna untuk kita. Tak payah la jadi cam kayu sangat.hik3.Allah sentiasa ada bersama kita.. Allah maha Kuasa .. Dia tahu siapa yang layak untuk kita.. Walaupun bermacam- macam perancangan kita di muka bumi ini, Allah adalah penentu segalanya...

Paham tak entry aku? hehehe..aku sekadar meluahkan rasa sakit hati pada setiap insan yang suka mainkan perasaan dan tak tahu nak hargai perasaan orang lain..


Peachh !!! no war.. :)

Opsss ! malaysia menang bola kalahkan indoh weh !! tahniah..haha

bai.. :)



Khamis, November 17, 2011 cik Es ღ
Hari ni seharian aku blogwalking.. bahagia oke ! hehehe.. for this week ;)

banyak info yang aku dapat..ternyata aku tertarik ngan entri cintan- cintun..ekeke..

oh..bahagia kan? hehehe


okey- Kesimpulannya aku blogwalking hari ni, aku nak bagi respon pasal bila hati dah sayang-

Orang bercinta nih outomatik kat hati dia ada sayang kan? Kalau permulaannya tak sayang , tapi dengan kuasa cinta tu, opkos sayang punyee..hehe.. faham tak? maksud aku kalau orang tu bercinta yang mana pada mulanya dia tak suka kat pasangan dia, tapi melihat pada kesungguhan pasangan dia duk tackle lama- lama leh cair gak kan? leh jatuh sayang gak kan? hehehe

oke- oke- oke..

Kesimpulannya dari entri- entri bab cinta yang aku dapat ,

Kalau hati dah sayang, 

Kalau boyfriend/girlfriend ko curang , ko kata setia kan?

Kalau boyfriend/girlfriend ko cuba takcle orang lain, ko kata tak pernah kan? sebabnya ko rasa dia tu sebaik- baik manusia yang tak akan pernah tipu ko.. hehe


Oke- oke -oke..


Kalau perkara ni tak terjadi dalam hubungan cinta korang ! tahniah.segelintirnya memang terjadi.Banyak sangat cerita yang pernah aku dengar. Bila dah sayang dan terlalu percaya semua sanggup buat kan., Demi masa depan dan kebahagiaan yang lebih baik, sepatutnya korbankan rasa kecewa dan sedih untuk masa sekarang. InsyaAllah ada yang lebih baik dan sempurna untuk kita. Tak payah la jadi cam kayu sangat.hik3.Allah sentiasa ada bersama kita.. Allah maha Kuasa .. Dia tahu siapa yang layak untuk kita.. Walaupun bermacam- macam perancangan kita di muka bumi ini, Allah adalah penentu segalanya...

Paham tak entry aku? hehehe..aku sekadar meluahkan rasa sakit hati pada setiap insan yang suka mainkan perasaan dan tak tahu nak hargai perasaan orang lain..


Peachh !!! no war.. :)

Opsss ! malaysia menang bola kalahkan indoh weh !! tahniah..haha

bai.. :)



Rabu, 16 November 2011

Salam...



Aku doakan semua orang sihat ;)

Lepas hantar penulisan tesis hari isnin bersamaan 14.11.2011......

Badan aku rasa lain macam jee..rupa-rupanya, esok harinya..

Aku demam...

Batuk- batuk...

Selsema ...

Ulser...

Pening - pening...

Aku agak ni mesti sebab sepanjang minggu lepas aku tidur lewat! lewat hampir subuh..

Oke aku demam... kalau demam time berjauhan ngan family, umi aku lah yang rindu sesangat.. aku call dia, konon nak ngadu aku  tak sihat, tapi luluh hati dengar suara umi.. Umi pun tak sihat ;(  Dah 3 hari demam katanya.. Aku tak sanggup nak cakap lama- lama, takut nangis nak balik kampung ..sob;(

sayang beliau so much !


Orang demam mesti banyak rest kan??demam gaya  aku tidur jela sepanjang hari..kekeke.. penangan ubat dari Pusat Kesihatan UPM... Kalau tidur time demam.. aku suke mimpi bukan- bukan... 


'Tadi aku mimpi aku ada boyfriend ! boyfriend aku ngorat orang lain time aku tak sihat.. ^_^ boleh plak gitu mimpi aku.. sob ;(' - harapan aku mimpi ni jangan jadi kenyataan-


Aku tidur lagi lepas makan ubat  tengahari tadi.. aku mimpi lagi.. kali ni aku mimpi aku lumba basikal ngan sepupu aku :D hoyeeaahh! laju aku kayuh basikal ..lintang- pukang...ehek ;p seronok..tiba- tiba aku rindu sepupu aku.. rindu time main sama- sama masa kecik dulu.. sepupu aku ni la yang banyak tolong aku time dulu- dulu.. sepupu paling rapat dari kecik sampai sekarang !;)

sepupu - dari kiri, madihah, fadil, yie

Yang pakai baju oren tu le sepupu aku yang paling rapat. Yang lumba basikal laju- laju dalam mimpi aku..muhehehe.. ni je picture beliau yang ada dalam  lap top compaq aku ;) hehe..




Saya nak cepat baik.. tolong doakan saya boleh?

Terima kasih :)
Rabu, November 16, 2011 cik Es ღ
Salam...



Aku doakan semua orang sihat ;)

Lepas hantar penulisan tesis hari isnin bersamaan 14.11.2011......

Badan aku rasa lain macam jee..rupa-rupanya, esok harinya..

Aku demam...

Batuk- batuk...

Selsema ...

Ulser...

Pening - pening...

Aku agak ni mesti sebab sepanjang minggu lepas aku tidur lewat! lewat hampir subuh..

Oke aku demam... kalau demam time berjauhan ngan family, umi aku lah yang rindu sesangat.. aku call dia, konon nak ngadu aku  tak sihat, tapi luluh hati dengar suara umi.. Umi pun tak sihat ;(  Dah 3 hari demam katanya.. Aku tak sanggup nak cakap lama- lama, takut nangis nak balik kampung ..sob;(

sayang beliau so much !


Orang demam mesti banyak rest kan??demam gaya  aku tidur jela sepanjang hari..kekeke.. penangan ubat dari Pusat Kesihatan UPM... Kalau tidur time demam.. aku suke mimpi bukan- bukan... 


'Tadi aku mimpi aku ada boyfriend ! boyfriend aku ngorat orang lain time aku tak sihat.. ^_^ boleh plak gitu mimpi aku.. sob ;(' - harapan aku mimpi ni jangan jadi kenyataan-


Aku tidur lagi lepas makan ubat  tengahari tadi.. aku mimpi lagi.. kali ni aku mimpi aku lumba basikal ngan sepupu aku :D hoyeeaahh! laju aku kayuh basikal ..lintang- pukang...ehek ;p seronok..tiba- tiba aku rindu sepupu aku.. rindu time main sama- sama masa kecik dulu.. sepupu aku ni la yang banyak tolong aku time dulu- dulu.. sepupu paling rapat dari kecik sampai sekarang !;)

sepupu - dari kiri, madihah, fadil, yie

Yang pakai baju oren tu le sepupu aku yang paling rapat. Yang lumba basikal laju- laju dalam mimpi aku..muhehehe.. ni je picture beliau yang ada dalam  lap top compaq aku ;) hehe..




Saya nak cepat baik.. tolong doakan saya boleh?

Terima kasih :)

Sabtu, 12 November 2011

Alkisahnya, tuan belog sangat busy menyiapakan tesis yang bakal dihantar hari isnin ini. Alasan yang terang lagi bersuluh sebabnya tuan belog sudah lama tidak meng- update belog ! huhhh- rindu oke ! Oleh kerana terlalu rindu, tuan belog berhajat ingin meluangkan masa selama 3 minit untuk menaip entry ini! kehkeh.. ting tong ! , dah cukup 3 minit, tuan belog terpaksa meninggalkan belog ini lagi ;(


Doakan tuan belog berjaya menyiapkan penulisan tesis ini ..;)




Sabtu, November 12, 2011 cik Es ღ
Alkisahnya, tuan belog sangat busy menyiapakan tesis yang bakal dihantar hari isnin ini. Alasan yang terang lagi bersuluh sebabnya tuan belog sudah lama tidak meng- update belog ! huhhh- rindu oke ! Oleh kerana terlalu rindu, tuan belog berhajat ingin meluangkan masa selama 3 minit untuk menaip entry ini! kehkeh.. ting tong ! , dah cukup 3 minit, tuan belog terpaksa meninggalkan belog ini lagi ;(


Doakan tuan belog berjaya menyiapkan penulisan tesis ini ..;)




Sabtu, 5 November 2011



Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha buat semua warga bloger yang beragama Islam..=)



Sabtu, November 05, 2011 cik Es ღ


Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha buat semua warga bloger yang beragama Islam..=)



Isnin, 31 Oktober 2011

Hello..hello... Siapakah gerangan nya DW (nickname ) kat shoutbox? siapa tahu? hahaha


Katanya Cik Es di tag n dijemput ke blognya ( ruangan shoutbox)  ----tapi- tapi , kita tak boleh nak pergi belog DW sebabnya tak tahu jalan..hohoho..ada siapa- siapa tahu? tinggalkan link tu kat sini yea- thanks :)

Mencari jejak



bye...
Isnin, Oktober 31, 2011 cik Es ღ
Hello..hello... Siapakah gerangan nya DW (nickname ) kat shoutbox? siapa tahu? hahaha


Katanya Cik Es di tag n dijemput ke blognya ( ruangan shoutbox)  ----tapi- tapi , kita tak boleh nak pergi belog DW sebabnya tak tahu jalan..hohoho..ada siapa- siapa tahu? tinggalkan link tu kat sini yea- thanks :)

Mencari jejak



bye...

Sabtu, 29 Oktober 2011

Mengikut kata hati kecil : TWEETY  merupakan antara beratus jenis kartun yang berjaya menduduki juara carta cinta kartun paling cute! oke---- Setuju?? kalau setuju, Muaahhh! (kiss dari aku tweety aku hadiahkan untukmu! ekekeke..


Oke! sebenarnya, kartun ni memang aku suka sejak aku kecik - kecik lagi. Sebabnya , macam korang tengok! cute kan? haaa- time aku siapkan essingment, bila perasaan aku dah kacau bilau akibat ribut taufan assingment melanda..boleh plak aku google kartun nih.. Akhirnya aku mampu tersenyum bila tengok gelagat kartun ni. Sejuk hati aku tengok kartun febret aku nih.. Aku percaya sumua orang ada kartun yang berjaya menambat hati masing- masing kan? hehehe




Pandai posing kot! haha






 



p/s: click me!! nak beli bear tweety yang BESAR PUNYEE! hehe..


tata..:)






Sabtu, Oktober 29, 2011 cik Es ღ
Mengikut kata hati kecil : TWEETY  merupakan antara beratus jenis kartun yang berjaya menduduki juara carta cinta kartun paling cute! oke---- Setuju?? kalau setuju, Muaahhh! (kiss dari aku tweety aku hadiahkan untukmu! ekekeke..


Oke! sebenarnya, kartun ni memang aku suka sejak aku kecik - kecik lagi. Sebabnya , macam korang tengok! cute kan? haaa- time aku siapkan essingment, bila perasaan aku dah kacau bilau akibat ribut taufan assingment melanda..boleh plak aku google kartun nih.. Akhirnya aku mampu tersenyum bila tengok gelagat kartun ni. Sejuk hati aku tengok kartun febret aku nih.. Aku percaya sumua orang ada kartun yang berjaya menambat hati masing- masing kan? hehehe




Pandai posing kot! haha






 



p/s: click me!! nak beli bear tweety yang BESAR PUNYEE! hehe..


tata..:)






Sabtu, 22 Oktober 2011


Dr. Love tak bertauliah a.k.a Cik Es nak bercakap pasal cinta. Boleh?


Kalau rasa aku tak layak nak bercakap pasal cinta, sila klik part click me, and u boleh keluar dari my blog! ahakz ..;p


Romantik!!! 





Siapa tak suka kalau teman lelaki romantik? ada kan- ada kan?! hehe... kalau dah terlampau romantik naik mual gak nak melayan. Ye dop? hahaha


Romantik pada aku,


Pertama: Setiap pagi dapat calling @ SMS dari teman lelaki , ( semangat je nak buat apa-apa untuk hari tu ) , 0.O...kalau dah kawen, tiap- tiap pagi nak kiss boleh? ahakz ;p | sebelum tidur pun nak camni gak boleh?  HAHAHA


Kedua: Bila teman lelaki bijak wat suprise!! ( Contohnya, tiba-tiba dapat nota cinta dari dia & kat nota cinta tu dia lukih kartun kesuakaan aku -tweety- kat note tu) sumpah! aku akan + sayang aku kat dia..hakhak


Ketiga : Bila teman lelaki selalu bagi semangat ( lagi- lagi time nak exam & nak present!!! good luck awak pun dah cukup bermakna..:) )


Keempat: Bila teman lelaki ingat tarikh -tarikh penting (wish birthday & anniversary pun dan cukup ok!tapi nak tepat-tepat kul d0blas malam...boleh dop? )HAHA- kalau dapat suprise gift lagi untung. Lagi- lagi bear tweety yang agak-agak sama besar ngan aku. hakhak


Kelima:Bila teman lelaki bijak memujuk! ! ! hehehehe
 

Ok! ini romantik versi aku suka- simple je kan? kan? kan? hihihhi-


ROMANTIK PERLU- kalau nak orang yang ROMANTIK, diri kita sendiri perlu JADI romantik. ADIL kan?  .........              ;)





PALING ROMANTIK


bila..


bila..


bila..boyfriend say,

*
*
*
*
*
*
V




sekian...:)










Sabtu, Oktober 22, 2011 cik Es ღ

Dr. Love tak bertauliah a.k.a Cik Es nak bercakap pasal cinta. Boleh?


Kalau rasa aku tak layak nak bercakap pasal cinta, sila klik part click me, and u boleh keluar dari my blog! ahakz ..;p


Romantik!!! 





Siapa tak suka kalau teman lelaki romantik? ada kan- ada kan?! hehe... kalau dah terlampau romantik naik mual gak nak melayan. Ye dop? hahaha


Romantik pada aku,


Pertama: Setiap pagi dapat calling @ SMS dari teman lelaki , ( semangat je nak buat apa-apa untuk hari tu ) , 0.O...kalau dah kawen, tiap- tiap pagi nak kiss boleh? ahakz ;p | sebelum tidur pun nak camni gak boleh?  HAHAHA


Kedua: Bila teman lelaki bijak wat suprise!! ( Contohnya, tiba-tiba dapat nota cinta dari dia & kat nota cinta tu dia lukih kartun kesuakaan aku -tweety- kat note tu) sumpah! aku akan + sayang aku kat dia..hakhak


Ketiga : Bila teman lelaki selalu bagi semangat ( lagi- lagi time nak exam & nak present!!! good luck awak pun dah cukup bermakna..:) )


Keempat: Bila teman lelaki ingat tarikh -tarikh penting (wish birthday & anniversary pun dan cukup ok!tapi nak tepat-tepat kul d0blas malam...boleh dop? )HAHA- kalau dapat suprise gift lagi untung. Lagi- lagi bear tweety yang agak-agak sama besar ngan aku. hakhak


Kelima:Bila teman lelaki bijak memujuk! ! ! hehehehe
 

Ok! ini romantik versi aku suka- simple je kan? kan? kan? hihihhi-


ROMANTIK PERLU- kalau nak orang yang ROMANTIK, diri kita sendiri perlu JADI romantik. ADIL kan?  .........              ;)





PALING ROMANTIK


bila..


bila..


bila..boyfriend say,

*
*
*
*
*
*
V




sekian...:)










Sabtu, 15 Oktober 2011




Ni pengalaman aku jumpa duit PALSU. Eh, bukan aku ..business partner aku yang perasan dulu. Duk kira- kira duit tiba-tiba, dia kata ada satu not rm50 yang lain dari yang lain.


Untuk sahihkan duit ni palsu ataupun tak, kiteorang ambik not rm50 yang lain & susun atas meja. Mari kita perhatikan apa bezanya..HAHA.. ada macam detective conan?? kehkeh... ;p



duit asal -



duit aku rasa palsu-

Try tengok warna kat tengkolok atas tu..perasan tak? yang atas semua warna sama. Tapi yang bawah tu, warna biru jalur dia. Sama gak ngan bulatan merah aku kat baju tuh.. Warna biru gak kat duit palsu tuh.


-Ok! tengok kat bulatan gabenor tu kat tandatangan Zeti Aziz.. Yang atas kat tengah cam biasa duit- duit lain, yang bawah dalam bulatan kiri belah kanan.


-Ejaan jawi pada perkataan bank yang berbeza -


-Setelah aku tunjukkan perbezaan antara dua jenis not rm50 ni..korang percaya tak ni duit palsu!? Erkk..


-OK! Apa kata korang? palsu ke tak?


p/s : Jangan menyebarkan duit palsu. Sekiranya kita menjadi penyebar, seolah- olah kita yang membantu meluaskan empayar sindiket duit palsu tu. Hihihi.. berhati- hati ok! :)



tata-
Sabtu, Oktober 15, 2011 cik Es ღ



Ni pengalaman aku jumpa duit PALSU. Eh, bukan aku ..business partner aku yang perasan dulu. Duk kira- kira duit tiba-tiba, dia kata ada satu not rm50 yang lain dari yang lain.


Untuk sahihkan duit ni palsu ataupun tak, kiteorang ambik not rm50 yang lain & susun atas meja. Mari kita perhatikan apa bezanya..HAHA.. ada macam detective conan?? kehkeh... ;p



duit asal -



duit aku rasa palsu-

Try tengok warna kat tengkolok atas tu..perasan tak? yang atas semua warna sama. Tapi yang bawah tu, warna biru jalur dia. Sama gak ngan bulatan merah aku kat baju tuh.. Warna biru gak kat duit palsu tuh.


-Ok! tengok kat bulatan gabenor tu kat tandatangan Zeti Aziz.. Yang atas kat tengah cam biasa duit- duit lain, yang bawah dalam bulatan kiri belah kanan.


-Ejaan jawi pada perkataan bank yang berbeza -


-Setelah aku tunjukkan perbezaan antara dua jenis not rm50 ni..korang percaya tak ni duit palsu!? Erkk..


-OK! Apa kata korang? palsu ke tak?


p/s : Jangan menyebarkan duit palsu. Sekiranya kita menjadi penyebar, seolah- olah kita yang membantu meluaskan empayar sindiket duit palsu tu. Hihihi.. berhati- hati ok! :)



tata-

Khamis, 13 Oktober 2011

Entry ni tertangguh selama seminggu akibat kesibukan tuan blog yang sedang berjuang di medan kuliah disamping menyiapkan tugasan yang diterima oleh pensyarah tercinta ;)  hehehe

*************************



Kembali ke tajuk entry :

Makan untuk hidup atau hidup untuk makan??

Pada aku berpada- pada jela, ikut kemampuan perut dan jugak kemampuan diri. 

Minggu lepas kemampuan perut aku, kemampuan diri aku  luar biasa dari biasa. HAHA.. Jadi, makan aku pun luar biasa.. Hari jumaat aku menternak lemak di pizza hut, hari sabtu aku meneruskan perjuangan menternak lemak di Steamboat Maep kat area Serdang. 

Misi menternak lemak bermula pada hari jumaat bila ada salah seorang insan berhati mulia nak belanja aku Pizza Hut. Oke ! my febret.. kuang3x ..

Sasaran di Pizza Hut anda boleh lihat kat bawah ni ye ;p

 

 


Pantun dua kerat khas untuk orang belanja,

Terima kasih, daun keladi,
                     Lain kali belanja la lagi   ,       Ahakz ;p


Sasaran di Steamboat MAEPS,
Tajaan PTPTN ! HAHA



 Dua gambar kat atas ni sekutu perjuangan aku dalam medan menternak lemak..kah kah



 Sungguh Yummy sekali !!! hehehe

Minggu ni kemampuan diri dan kemampuan perut kembali normal.. ala kadar ajela kecuali ada insan yang berhati mulia nak menaja lagi, kemampuan perut automatik kembali luar biasa .. HAHAHA  ;)

Bye ..

 
Khamis, Oktober 13, 2011 cik Es ღ
Entry ni tertangguh selama seminggu akibat kesibukan tuan blog yang sedang berjuang di medan kuliah disamping menyiapkan tugasan yang diterima oleh pensyarah tercinta ;)  hehehe

*************************



Kembali ke tajuk entry :

Makan untuk hidup atau hidup untuk makan??

Pada aku berpada- pada jela, ikut kemampuan perut dan jugak kemampuan diri. 

Minggu lepas kemampuan perut aku, kemampuan diri aku  luar biasa dari biasa. HAHA.. Jadi, makan aku pun luar biasa.. Hari jumaat aku menternak lemak di pizza hut, hari sabtu aku meneruskan perjuangan menternak lemak di Steamboat Maep kat area Serdang. 

Misi menternak lemak bermula pada hari jumaat bila ada salah seorang insan berhati mulia nak belanja aku Pizza Hut. Oke ! my febret.. kuang3x ..

Sasaran di Pizza Hut anda boleh lihat kat bawah ni ye ;p

 

 


Pantun dua kerat khas untuk orang belanja,

Terima kasih, daun keladi,
                     Lain kali belanja la lagi   ,       Ahakz ;p


Sasaran di Steamboat MAEPS,
Tajaan PTPTN ! HAHA



 Dua gambar kat atas ni sekutu perjuangan aku dalam medan menternak lemak..kah kah



 Sungguh Yummy sekali !!! hehehe

Minggu ni kemampuan diri dan kemampuan perut kembali normal.. ala kadar ajela kecuali ada insan yang berhati mulia nak menaja lagi, kemampuan perut automatik kembali luar biasa .. HAHAHA  ;)

Bye ..

 

Jumaat, 7 Oktober 2011

Semalam , 6 Oktober 2011..

Satu sesi fotografi telah diadakan kat fakulti aku ..FAKULTI PENGAJIAN PENDIDIKAN , UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA (UPM). Tetiba rasa terharu. Sebabnya, ni la kali terakhir aku dan kawan- kawan ambik gambar sekelas ngan abg fotogafer tu. Maklumla dah final year. hehehe..  Oleh itu, picture yang sempat aku ambik guna henset sony c510 aku , aku buat keputusan tuk abadikan dalam laman Leo Princess ni , ;)


merah untuk sesi fotografi final year PBMP ,UPM
;)
cikgu-cikgu ;)
;)

gadis - kedah, terengganu, pahang ;)
pilih kot, kemain susah nak jumpe saiz..huh
berkot- ahakz

my rumet, my bestfriend, my classmate- kami terengganu ;)

bersama gadis sabah ;)

;)

khas buat warga pbmp 2008/2012 :

Aku pasti akan merinduimu satu masa akan datang ;)
Jumaat, Oktober 07, 2011 cik Es ღ
Semalam , 6 Oktober 2011..

Satu sesi fotografi telah diadakan kat fakulti aku ..FAKULTI PENGAJIAN PENDIDIKAN , UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA (UPM). Tetiba rasa terharu. Sebabnya, ni la kali terakhir aku dan kawan- kawan ambik gambar sekelas ngan abg fotogafer tu. Maklumla dah final year. hehehe..  Oleh itu, picture yang sempat aku ambik guna henset sony c510 aku , aku buat keputusan tuk abadikan dalam laman Leo Princess ni , ;)


merah untuk sesi fotografi final year PBMP ,UPM
;)
cikgu-cikgu ;)
;)

gadis - kedah, terengganu, pahang ;)
pilih kot, kemain susah nak jumpe saiz..huh
berkot- ahakz

my rumet, my bestfriend, my classmate- kami terengganu ;)

bersama gadis sabah ;)

;)

khas buat warga pbmp 2008/2012 :

Aku pasti akan merinduimu satu masa akan datang ;)