Rabu, 30 November 2011

Aku memang selalu ketinggalan kalau bab- bab drama tayangan kat TV3. Ok, sekarang aku tengok ramai friend list aku kat facebook duk cerita pasal cerita Tentang Dhia. Siap post bait- bait skrip bagai kat facebook tu. Hebat benor ke cerita ni. Tadi time balik kelas pukul 7 lebih, aku tengok ramai je orang kat bilik TV kolej . Comfirm duk tengok cerita Dhia la ni.

Kalau kat rumah aku rajin gak layan drama tv 3 ngan adik- adik aku depan TV. Tapi kalau nak tengok cerita Dhia yang ditayangkan nak masuk waktu magrib ni kat rumah, comfirm kena sekeh kepala ngan ayah aku. Umi plak tak berhenti ler membebel jawabnya. HAHAHA. 

Tadi aku serch you tube, apa ke benda la cerita Dhia ni. Bukan apa, tau mau terus ketinggalan. hakhak. OK! Aku mula nonton episod satu , . NOT BAD! Syok je aku tengok, sampai episod 5 dah. Haha.. Baru tersedar malam ni niat aku nak buat esemen telah terpesong dek cerita Dhia. muehehe

Apa-apa pun, cerita ni memang best. For sure I will continue for next next next episode, :p


video


Tajuk : Dia Untuk Ku/ Adi Putra

Sejak bertemu kau dan aku
Menusuk jantung ku, mula jiwaku
Merelakan menjadi milikmu
Itu yang ku mahu, itu yang ku mahu cintamu

Sinar mentari pasti
Menyinar hati yang sunyi
Biarlah aku bermimpi
Kerna dibuai sepi

Dhia yang aku cinta
Selama ini ku cuba harapkan
Cuba kau fahami
Takkan dirimu dilukai

selamat menonton :)

Rabu, November 30, 2011 cik Es ღ
Aku memang selalu ketinggalan kalau bab- bab drama tayangan kat TV3. Ok, sekarang aku tengok ramai friend list aku kat facebook duk cerita pasal cerita Tentang Dhia. Siap post bait- bait skrip bagai kat facebook tu. Hebat benor ke cerita ni. Tadi time balik kelas pukul 7 lebih, aku tengok ramai je orang kat bilik TV kolej . Comfirm duk tengok cerita Dhia la ni.

Kalau kat rumah aku rajin gak layan drama tv 3 ngan adik- adik aku depan TV. Tapi kalau nak tengok cerita Dhia yang ditayangkan nak masuk waktu magrib ni kat rumah, comfirm kena sekeh kepala ngan ayah aku. Umi plak tak berhenti ler membebel jawabnya. HAHAHA. 

Tadi aku serch you tube, apa ke benda la cerita Dhia ni. Bukan apa, tau mau terus ketinggalan. hakhak. OK! Aku mula nonton episod satu , . NOT BAD! Syok je aku tengok, sampai episod 5 dah. Haha.. Baru tersedar malam ni niat aku nak buat esemen telah terpesong dek cerita Dhia. muehehe

Apa-apa pun, cerita ni memang best. For sure I will continue for next next next episode, :p


video


Tajuk : Dia Untuk Ku/ Adi Putra

Sejak bertemu kau dan aku
Menusuk jantung ku, mula jiwaku
Merelakan menjadi milikmu
Itu yang ku mahu, itu yang ku mahu cintamu

Sinar mentari pasti
Menyinar hati yang sunyi
Biarlah aku bermimpi
Kerna dibuai sepi

Dhia yang aku cinta
Selama ini ku cuba harapkan
Cuba kau fahami
Takkan dirimu dilukai

selamat menonton :)

Ahad, 20 November 2011

Khas buat adikku Mohd Khairuddin Ahmad & Nurul Zulaikha Ahmad :)

Kini giliran adik aku pulak yang perlu berperang demi harapan umi dan ayahku. hehehe.. Teruskan berusaha, jangan sampai gugur di medan perang. Doa umi , ayah sentiasa mengiringi anak- anaknya.



 


Mohd khairuddin, satu- satunya adik lelaki aku yang ke4 bakal menduduki peperiksaan STPM.. Semoga kejayaan bakal menjadi miliknya. 




Nurul Zulaikha.. Adik perempuan aku yang kelima sedang menduduki SPM, Semoga dipermudahkan segala urusannya semasa menjawab soalan peperiksaan.


Kak long doakan kedua- dua adik kak long berjaya dalam peperiksaan dan cemerlang dalam hidup,.. Amin.. Bila dah berjaya Jangan lupa umi dan ayah :)



doakan adik - adikku :)




bai..







Ahad, November 20, 2011 cik Es ღ
Khas buat adikku Mohd Khairuddin Ahmad & Nurul Zulaikha Ahmad :)

Kini giliran adik aku pulak yang perlu berperang demi harapan umi dan ayahku. hehehe.. Teruskan berusaha, jangan sampai gugur di medan perang. Doa umi , ayah sentiasa mengiringi anak- anaknya.



 


Mohd khairuddin, satu- satunya adik lelaki aku yang ke4 bakal menduduki peperiksaan STPM.. Semoga kejayaan bakal menjadi miliknya. 




Nurul Zulaikha.. Adik perempuan aku yang kelima sedang menduduki SPM, Semoga dipermudahkan segala urusannya semasa menjawab soalan peperiksaan.


Kak long doakan kedua- dua adik kak long berjaya dalam peperiksaan dan cemerlang dalam hidup,.. Amin.. Bila dah berjaya Jangan lupa umi dan ayah :)



doakan adik - adikku :)




bai..







Khamis, 17 November 2011

Hari ni seharian aku blogwalking.. bahagia oke ! hehehe.. for this week ;)

banyak info yang aku dapat..ternyata aku tertarik ngan entri cintan- cintun..ekeke..

oh..bahagia kan? hehehe


okey- Kesimpulannya aku blogwalking hari ni, aku nak bagi respon pasal bila hati dah sayang-

Orang bercinta nih outomatik kat hati dia ada sayang kan? Kalau permulaannya tak sayang , tapi dengan kuasa cinta tu, opkos sayang punyee..hehe.. faham tak? maksud aku kalau orang tu bercinta yang mana pada mulanya dia tak suka kat pasangan dia, tapi melihat pada kesungguhan pasangan dia duk tackle lama- lama leh cair gak kan? leh jatuh sayang gak kan? hehehe

oke- oke- oke..

Kesimpulannya dari entri- entri bab cinta yang aku dapat ,

Kalau hati dah sayang, 

Kalau boyfriend/girlfriend ko curang , ko kata setia kan?

Kalau boyfriend/girlfriend ko cuba takcle orang lain, ko kata tak pernah kan? sebabnya ko rasa dia tu sebaik- baik manusia yang tak akan pernah tipu ko.. hehe


Oke- oke -oke..


Kalau perkara ni tak terjadi dalam hubungan cinta korang ! tahniah.segelintirnya memang terjadi.Banyak sangat cerita yang pernah aku dengar. Bila dah sayang dan terlalu percaya semua sanggup buat kan., Demi masa depan dan kebahagiaan yang lebih baik, sepatutnya korbankan rasa kecewa dan sedih untuk masa sekarang. InsyaAllah ada yang lebih baik dan sempurna untuk kita. Tak payah la jadi cam kayu sangat.hik3.Allah sentiasa ada bersama kita.. Allah maha Kuasa .. Dia tahu siapa yang layak untuk kita.. Walaupun bermacam- macam perancangan kita di muka bumi ini, Allah adalah penentu segalanya...

Paham tak entry aku? hehehe..aku sekadar meluahkan rasa sakit hati pada setiap insan yang suka mainkan perasaan dan tak tahu nak hargai perasaan orang lain..


Peachh !!! no war.. :)

Opsss ! malaysia menang bola kalahkan indoh weh !! tahniah..haha

bai.. :)



Khamis, November 17, 2011 cik Es ღ
Hari ni seharian aku blogwalking.. bahagia oke ! hehehe.. for this week ;)

banyak info yang aku dapat..ternyata aku tertarik ngan entri cintan- cintun..ekeke..

oh..bahagia kan? hehehe


okey- Kesimpulannya aku blogwalking hari ni, aku nak bagi respon pasal bila hati dah sayang-

Orang bercinta nih outomatik kat hati dia ada sayang kan? Kalau permulaannya tak sayang , tapi dengan kuasa cinta tu, opkos sayang punyee..hehe.. faham tak? maksud aku kalau orang tu bercinta yang mana pada mulanya dia tak suka kat pasangan dia, tapi melihat pada kesungguhan pasangan dia duk tackle lama- lama leh cair gak kan? leh jatuh sayang gak kan? hehehe

oke- oke- oke..

Kesimpulannya dari entri- entri bab cinta yang aku dapat ,

Kalau hati dah sayang, 

Kalau boyfriend/girlfriend ko curang , ko kata setia kan?

Kalau boyfriend/girlfriend ko cuba takcle orang lain, ko kata tak pernah kan? sebabnya ko rasa dia tu sebaik- baik manusia yang tak akan pernah tipu ko.. hehe


Oke- oke -oke..


Kalau perkara ni tak terjadi dalam hubungan cinta korang ! tahniah.segelintirnya memang terjadi.Banyak sangat cerita yang pernah aku dengar. Bila dah sayang dan terlalu percaya semua sanggup buat kan., Demi masa depan dan kebahagiaan yang lebih baik, sepatutnya korbankan rasa kecewa dan sedih untuk masa sekarang. InsyaAllah ada yang lebih baik dan sempurna untuk kita. Tak payah la jadi cam kayu sangat.hik3.Allah sentiasa ada bersama kita.. Allah maha Kuasa .. Dia tahu siapa yang layak untuk kita.. Walaupun bermacam- macam perancangan kita di muka bumi ini, Allah adalah penentu segalanya...

Paham tak entry aku? hehehe..aku sekadar meluahkan rasa sakit hati pada setiap insan yang suka mainkan perasaan dan tak tahu nak hargai perasaan orang lain..


Peachh !!! no war.. :)

Opsss ! malaysia menang bola kalahkan indoh weh !! tahniah..haha

bai.. :)



Rabu, 16 November 2011

Salam...



Aku doakan semua orang sihat ;)

Lepas hantar penulisan tesis hari isnin bersamaan 14.11.2011......

Badan aku rasa lain macam jee..rupa-rupanya, esok harinya..

Aku demam...

Batuk- batuk...

Selsema ...

Ulser...

Pening - pening...

Aku agak ni mesti sebab sepanjang minggu lepas aku tidur lewat! lewat hampir subuh..

Oke aku demam... kalau demam time berjauhan ngan family, umi aku lah yang rindu sesangat.. aku call dia, konon nak ngadu aku  tak sihat, tapi luluh hati dengar suara umi.. Umi pun tak sihat ;(  Dah 3 hari demam katanya.. Aku tak sanggup nak cakap lama- lama, takut nangis nak balik kampung ..sob;(

sayang beliau so much !


Orang demam mesti banyak rest kan??demam gaya  aku tidur jela sepanjang hari..kekeke.. penangan ubat dari Pusat Kesihatan UPM... Kalau tidur time demam.. aku suke mimpi bukan- bukan... 


'Tadi aku mimpi aku ada boyfriend ! boyfriend aku ngorat orang lain time aku tak sihat.. ^_^ boleh plak gitu mimpi aku.. sob ;(' - harapan aku mimpi ni jangan jadi kenyataan-


Aku tidur lagi lepas makan ubat  tengahari tadi.. aku mimpi lagi.. kali ni aku mimpi aku lumba basikal ngan sepupu aku :D hoyeeaahh! laju aku kayuh basikal ..lintang- pukang...ehek ;p seronok..tiba- tiba aku rindu sepupu aku.. rindu time main sama- sama masa kecik dulu.. sepupu aku ni la yang banyak tolong aku time dulu- dulu.. sepupu paling rapat dari kecik sampai sekarang !;)

sepupu - dari kiri, madihah, fadil, yie

Yang pakai baju oren tu le sepupu aku yang paling rapat. Yang lumba basikal laju- laju dalam mimpi aku..muhehehe.. ni je picture beliau yang ada dalam  lap top compaq aku ;) hehe..




Saya nak cepat baik.. tolong doakan saya boleh?

Terima kasih :)
Rabu, November 16, 2011 cik Es ღ
Salam...



Aku doakan semua orang sihat ;)

Lepas hantar penulisan tesis hari isnin bersamaan 14.11.2011......

Badan aku rasa lain macam jee..rupa-rupanya, esok harinya..

Aku demam...

Batuk- batuk...

Selsema ...

Ulser...

Pening - pening...

Aku agak ni mesti sebab sepanjang minggu lepas aku tidur lewat! lewat hampir subuh..

Oke aku demam... kalau demam time berjauhan ngan family, umi aku lah yang rindu sesangat.. aku call dia, konon nak ngadu aku  tak sihat, tapi luluh hati dengar suara umi.. Umi pun tak sihat ;(  Dah 3 hari demam katanya.. Aku tak sanggup nak cakap lama- lama, takut nangis nak balik kampung ..sob;(

sayang beliau so much !


Orang demam mesti banyak rest kan??demam gaya  aku tidur jela sepanjang hari..kekeke.. penangan ubat dari Pusat Kesihatan UPM... Kalau tidur time demam.. aku suke mimpi bukan- bukan... 


'Tadi aku mimpi aku ada boyfriend ! boyfriend aku ngorat orang lain time aku tak sihat.. ^_^ boleh plak gitu mimpi aku.. sob ;(' - harapan aku mimpi ni jangan jadi kenyataan-


Aku tidur lagi lepas makan ubat  tengahari tadi.. aku mimpi lagi.. kali ni aku mimpi aku lumba basikal ngan sepupu aku :D hoyeeaahh! laju aku kayuh basikal ..lintang- pukang...ehek ;p seronok..tiba- tiba aku rindu sepupu aku.. rindu time main sama- sama masa kecik dulu.. sepupu aku ni la yang banyak tolong aku time dulu- dulu.. sepupu paling rapat dari kecik sampai sekarang !;)

sepupu - dari kiri, madihah, fadil, yie

Yang pakai baju oren tu le sepupu aku yang paling rapat. Yang lumba basikal laju- laju dalam mimpi aku..muhehehe.. ni je picture beliau yang ada dalam  lap top compaq aku ;) hehe..




Saya nak cepat baik.. tolong doakan saya boleh?

Terima kasih :)

Sabtu, 12 November 2011

Alkisahnya, tuan belog sangat busy menyiapakan tesis yang bakal dihantar hari isnin ini. Alasan yang terang lagi bersuluh sebabnya tuan belog sudah lama tidak meng- update belog ! huhhh- rindu oke ! Oleh kerana terlalu rindu, tuan belog berhajat ingin meluangkan masa selama 3 minit untuk menaip entry ini! kehkeh.. ting tong ! , dah cukup 3 minit, tuan belog terpaksa meninggalkan belog ini lagi ;(


Doakan tuan belog berjaya menyiapkan penulisan tesis ini ..;)




Sabtu, November 12, 2011 cik Es ღ
Alkisahnya, tuan belog sangat busy menyiapakan tesis yang bakal dihantar hari isnin ini. Alasan yang terang lagi bersuluh sebabnya tuan belog sudah lama tidak meng- update belog ! huhhh- rindu oke ! Oleh kerana terlalu rindu, tuan belog berhajat ingin meluangkan masa selama 3 minit untuk menaip entry ini! kehkeh.. ting tong ! , dah cukup 3 minit, tuan belog terpaksa meninggalkan belog ini lagi ;(


Doakan tuan belog berjaya menyiapkan penulisan tesis ini ..;)




Sabtu, 5 November 2011



Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha buat semua warga bloger yang beragama Islam..=)



Sabtu, November 05, 2011 cik Es ღ


Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Adha buat semua warga bloger yang beragama Islam..=)