Khamis, 23 Oktober 2014


Assalamualaikum ..


18 & 19 Oktober 2014,

Kami mulakan perjalanan dari KL pada jam 12.30 tengah hari & sampai lebih kurang jam 3.00 petang. Pemanduan dalan keadaan hujan di kawasan berliku (kami ikut laluan Tapah) sangat menguji tahap kesabaran husband tercinta . kui kui kui..

Alhamdulillah demi percutian yang singkat ini, husband drive dengan penuh hemah ^.^

Kami booking hotel di kawasan Tanah Rata Cameron Highlans (   http://plantershotel.com.my/ )


Petang hari yang pertama kami ke big red strawberry farm ( http://bigredstrawberryfarm.com/ ).
Pelbagai makanan berasaskan strawberry boleh dirasai sini. Menu yang menggoda hati kami boleh lihat di bwah,. tadaaaa.. ;)

strawberry chocolate, sundea strawberry, shake strawberry ! love strawberry ..


Hari seterusnya ..

Awal pagi kami ke Lavender Park ( http://cameronlavender.com/index.htm ) . 
Aktiviti disini , petik buah strawberry, cuci mata tengok bunga-bunga & selfie . haha


Kalau ke Cameron Hingland, wajib ler ke ladang tea. Kami singgah di Bharat Tea Farm. Kat sini breakfirst sanwich, jelly tea & tea tarik . Lepas breakfirst, kami ke bahagian shop untuk beli tea. Macam-macam tea ado ! info bharat tea product boleh lihat sini ( http://bharattea.com.my/bharat3/products.php )



Selepas menikmati pemandangan hijau ladang tea , sebelum pulang sempat lagi kami singgah dia kea farm & butterfly park . 



Kami banyak melawat tempat yang menarik di kawasan Brinchang, Cameron Highland. Masih ada lagi tempat-tempat yang tak sempat kami nak pergi. Cameron Highland best ! udara nyaman dan mendamaikan. Jadi , kami akan datang lagi. kui kui kui .. 

byee ;)

Khamis, Oktober 23, 2014 Hamman Chronicle

Assalamualaikum ..


18 & 19 Oktober 2014,

Kami mulakan perjalanan dari KL pada jam 12.30 tengah hari & sampai lebih kurang jam 3.00 petang. Pemanduan dalan keadaan hujan di kawasan berliku (kami ikut laluan Tapah) sangat menguji tahap kesabaran husband tercinta . kui kui kui..

Alhamdulillah demi percutian yang singkat ini, husband drive dengan penuh hemah ^.^

Kami booking hotel di kawasan Tanah Rata Cameron Highlans (   http://plantershotel.com.my/ )


Petang hari yang pertama kami ke big red strawberry farm ( http://bigredstrawberryfarm.com/ ).
Pelbagai makanan berasaskan strawberry boleh dirasai sini. Menu yang menggoda hati kami boleh lihat di bwah,. tadaaaa.. ;)

strawberry chocolate, sundea strawberry, shake strawberry ! love strawberry ..


Hari seterusnya ..

Awal pagi kami ke Lavender Park ( http://cameronlavender.com/index.htm ) . 
Aktiviti disini , petik buah strawberry, cuci mata tengok bunga-bunga & selfie . haha


Kalau ke Cameron Hingland, wajib ler ke ladang tea. Kami singgah di Bharat Tea Farm. Kat sini breakfirst sanwich, jelly tea & tea tarik . Lepas breakfirst, kami ke bahagian shop untuk beli tea. Macam-macam tea ado ! info bharat tea product boleh lihat sini ( http://bharattea.com.my/bharat3/products.php )



Selepas menikmati pemandangan hijau ladang tea , sebelum pulang sempat lagi kami singgah dia kea farm & butterfly park . 



Kami banyak melawat tempat yang menarik di kawasan Brinchang, Cameron Highland. Masih ada lagi tempat-tempat yang tak sempat kami nak pergi. Cameron Highland best ! udara nyaman dan mendamaikan. Jadi , kami akan datang lagi. kui kui kui .. 

byee ;)

Selasa, 21 Oktober 2014




Seperti semua sedia maklum, jagung boleh dimasak dengan pelbagai cara. Hasil masakannya boleh jadi jagung bakar, jagung manis, pop corn , bubur jagung dan macam-macam lagi lol ! hehehe..

Dalam keadaan cuaca sejuk,hujan mencurah-curah ni pekena bubur jagung panas-panas memang sedap. Jagung mutiara yang manis ni hasil tanah pengusaha ladang jagung di cameron highland. Memang manis sungguh !





#alhamdulillah
#jagung mutiara
#bubur jagung
#hidangan petang



Selasa, Oktober 21, 2014 cik Es ღ



Seperti semua sedia maklum, jagung boleh dimasak dengan pelbagai cara. Hasil masakannya boleh jadi jagung bakar, jagung manis, pop corn , bubur jagung dan macam-macam lagi lol ! hehehe..

Dalam keadaan cuaca sejuk,hujan mencurah-curah ni pekena bubur jagung panas-panas memang sedap. Jagung mutiara yang manis ni hasil tanah pengusaha ladang jagung di cameron highland. Memang manis sungguh !





#alhamdulillah
#jagung mutiara
#bubur jagung
#hidangan petang




Salam sejahtera ke atasmu ..


21 Oktober 2014 - 6 Jun 2014 = 4 bulan 15 hari

Allah telah tetapkan jodoh buatku pada detik 11.30 malam (ramai sangat orang kawen..kui kui) 6 Jun 2014.
Setelah lima bulan kami bertunang , kami tetapkan tarikh untuk lansungkan perkahwinan.
alhamdulillah. Semua selesai dengan sempurna.

Meh i belanjer picture sanding tigapatkeping ! muehehee








#ilovefamily&ilovehusband#
#syafiqhammanwife#


Selasa, Oktober 21, 2014 cik Es ღ

Salam sejahtera ke atasmu ..


21 Oktober 2014 - 6 Jun 2014 = 4 bulan 15 hari

Allah telah tetapkan jodoh buatku pada detik 11.30 malam (ramai sangat orang kawen..kui kui) 6 Jun 2014.
Setelah lima bulan kami bertunang , kami tetapkan tarikh untuk lansungkan perkahwinan.
alhamdulillah. Semua selesai dengan sempurna.

Meh i belanjer picture sanding tigapatkeping ! muehehee








#ilovefamily&ilovehusband#
#syafiqhammanwife#