Isnin, 30 April 2012


Assalamualaikum & Hello ^.^


Hidup tak sempurna kalau tak ada masalah..
Hidup tak sempurna kalau tak pandai nak atasi masalah..



kata-kata:Cik Es         




Indah nian kilauan bintang,
Berkelip- kelip penyeri malam;
Masalah kalian tak akan hilang,
Andai diri terusan berdiam.



apayangkurasadimalamhariini (:



bye ;)


Isnin, April 30, 2012 cik Es ღ

Assalamualaikum & Hello ^.^


Hidup tak sempurna kalau tak ada masalah..
Hidup tak sempurna kalau tak pandai nak atasi masalah..



kata-kata:Cik Es         




Indah nian kilauan bintang,
Berkelip- kelip penyeri malam;
Masalah kalian tak akan hilang,
Andai diri terusan berdiam.



apayangkurasadimalamhariini (:



bye ;)


Ahad, 29 April 2012


Assalamualaikum & Hello :)


Terasa macam hari minggu betul-betul hari ni. hehehe. Sebab boleh keluar jalan- jalan & kerja-kerja takde banyak sangat. Boleh relax sikit. hihihhi. Minggu sebelum ni tak rasa macam hari minggu sangat, sebab weekend pun perlu ke sekolah. Ada kelas ganti. So, mood hujung minggu ni happy sikit. Orang yang badmood pun dah tak badmood lagi . hihi

Tapi kannn, ada aje menda yang nak kacau mood happy aku. Tadi time keluar planing paling utama nak makan burgercheese Mc D  ! alahai. Pergi jusco takde mc D ada kepsi je. Pergi tesco ada kepsi je takde Mc D. Memang spoil mood betulla. Susah betul nak cari Mc D kat bumi Melaka ni. Nak tak nak terpaksa la telan kepsi je. Hahh, ni lagi satu benda yang membuatkan aku rasa tak best. Bila aku pergi order makanan dengan mood yang ceria tapi orang yang ambik order nak tak nak je layan customer. Mak aiii. Nak kerja ke tak nak?? Hahh. Kan dah tak habis dah kepsi aku ni. Dah la kat sini tak ada orang yang nak habiskan makanan aku. Tapau. Bawak balik umah. Nyesal order bebanyak !! :(

Ni yang buat aku rindu sangat kat bumi serdang ni. Especially, The Mines! Sesape pernah pergi tau la kan. Pada aku, kepsi & Mc D kat sana memang tak pernah mengecewakan. Aku tak tau la apa bezanya tapi aku suka kat sana. Lagi- lagi bila dapat makan bersama orang tersayang =P muahahaha. Banyak asalan kan? Padahal kalau orang letak dia depan mata aku laju la aku makan. ok ! mengaku. I miss u ^.^   


tak padat burgercheese Mc D dapat makan ngan awak macam ni pun dah kira oke dah  ^.^




tak tau nak letak tajuk entri ape. tolong letakkan bagi sedap sikit . hehehe


ok. byee :)
Ahad, April 29, 2012 cik Es ღ

Assalamualaikum & Hello :)


Terasa macam hari minggu betul-betul hari ni. hehehe. Sebab boleh keluar jalan- jalan & kerja-kerja takde banyak sangat. Boleh relax sikit. hihihhi. Minggu sebelum ni tak rasa macam hari minggu sangat, sebab weekend pun perlu ke sekolah. Ada kelas ganti. So, mood hujung minggu ni happy sikit. Orang yang badmood pun dah tak badmood lagi . hihi

Tapi kannn, ada aje menda yang nak kacau mood happy aku. Tadi time keluar planing paling utama nak makan burgercheese Mc D  ! alahai. Pergi jusco takde mc D ada kepsi je. Pergi tesco ada kepsi je takde Mc D. Memang spoil mood betulla. Susah betul nak cari Mc D kat bumi Melaka ni. Nak tak nak terpaksa la telan kepsi je. Hahh, ni lagi satu benda yang membuatkan aku rasa tak best. Bila aku pergi order makanan dengan mood yang ceria tapi orang yang ambik order nak tak nak je layan customer. Mak aiii. Nak kerja ke tak nak?? Hahh. Kan dah tak habis dah kepsi aku ni. Dah la kat sini tak ada orang yang nak habiskan makanan aku. Tapau. Bawak balik umah. Nyesal order bebanyak !! :(

Ni yang buat aku rindu sangat kat bumi serdang ni. Especially, The Mines! Sesape pernah pergi tau la kan. Pada aku, kepsi & Mc D kat sana memang tak pernah mengecewakan. Aku tak tau la apa bezanya tapi aku suka kat sana. Lagi- lagi bila dapat makan bersama orang tersayang =P muahahaha. Banyak asalan kan? Padahal kalau orang letak dia depan mata aku laju la aku makan. ok ! mengaku. I miss u ^.^   


tak padat burgercheese Mc D dapat makan ngan awak macam ni pun dah kira oke dah  ^.^




tak tau nak letak tajuk entri ape. tolong letakkan bagi sedap sikit . hehehe


ok. byee :)

Sabtu, 28 April 2012


Assalamualaikum & Hello ^.^


Dalam entri ni aku rasa nak tukar Kata Ganti Nama diri boleh tak? Boleh tak boleh nak jugak ! Muehehe . Nak tukar kata ganti nama aku kepada cikgu. Sebab musabab aku nak guna KGND cikgu ni kerana entri yang bakal dihasilkan ialah berkaitan dengan dengan dunia seorang guru setelah dua minggu menjadi cikgu di sekolah. hehehehe.


Ok- ok! Dalam entri ni cikgu akan bahagikan kepada beberapa situasi yang mana kejadian-kejadian ini berlaku sepanjang cikgu berada di sekolah. Perkara yang berlaku ini akan cikgu kenang sampai bila-bila sebagai pengalaman seorang cikgu praktikel di SMK SERI KOTA, MELAKA. hihihi :)

bukan muridku ! sekadar gambar hiasa. hehehe



Situasi 1

(Cikgu ditugaskan untuk relief kelas yang sama pada waktu pagi & sebelum balik)
Masuk kelas awal- awal pagi dah ada murid- murid cikgu yang tidur. Zaman sekarang bukan macam zaman P. Ramlee lagi adik kakak oii. Kalau dulu hari- hari cikgu tidur. Tapi sekarang tak lagi dah. Hari- hari murid tidur. Dunia dah berubah. Itu la hakikatnya. Nak jadikan cerita, pagi & tengahari masuk kelas tu, murid yang berlainan tidur. Oke, masuk waktu pagi, tugas cikgu kejutkan budak- budak yang tidur melentok atas meja. Amboi anak murid cikgu ni, kot ye pun malas belajar jangan ler tidur pagi- pagi nih. Kan PK lalu kat kelas ni cikgu jugak yang kena. Alasan ada yang kerja malam la, tidur lewat tengok bola la,pot pet - pot pet. OK, maaf ye ! cikgu tak leh terima apa pun alasan. Time dalam kelas tak sepatutnye tidur ye. Kalau waktu pagi dah mengantuk, waktu tengahari apalagi. Makin ramai ler yang tidur. Tapi murid yang tak tidur waktu pagi tadi. hehehe. Sekali lagi tugas cikgu kejutkan budak- budak tidur. Salah sorang murid berkata : CIKGU DALAM KELAS NI TIDUR ADA SHIF! PAGI ORANG LAIN, TENGAHARI ORANG LAIN PULAK. adoyaiii, nasib kelas relief je! tapi dasar kat sekolah ni cikgu tak boleh biar student tidur, kene kejutkan jugak ! Ting tongg. cikgu pening dan terkedu dengar kata-kata student. Haihh, zaman sekarang dalam kelas dah ada shif tidur. Kelasss kau !



Situasi 2

(Cikgu perlu pakai pakaian sukan ke sekolah kerana ditugaskan memantau murid buat latihan netball)
Kes ni cikgu perlu buat- buat seronok bila terpaksa memantau murid seawal jam 6.45 pagi perlu ada kat sekolah dan balik pula seawal jam 7 petang. Ohsemm! seronok sangat. Sekolah sukan ok! hehehe... Cikgu dengan rela hati menunggu murid- murid kesayangan duk main netball. Hakikatnya cikgu sangatla tak suka sukan- sukan ni =P  hehehe. Ada perkara yang sangat tak best bila perlu pakai pakaian sukan masuk kelas. Salah seorang murid berkata: CIKGU, UMUR CIKGU BERAPA? CIKGU PAKAI MACAM NI MACAM BUDAK UMUR 18 TAHUN. CIKGU KECIKNYEE!!! ^.^ Cikgu memerlukan kasut bertumit time masuk kelas supaya nampak lebih tinggi & memakai baju kurung supaya lebih nampak lebih besar !!!



Situasi 3 

(Cikgu mengajar kat depan murid duk sok sek- sok sek kat belakang)
Dalam kelas cikgu punya la bersemangat duk mengajar. Tangan dah macam Karam Sing Walia dah ni duk beri penerangan kat murid- murid. Tapi yang sepoi mood cikgu tiba- tiba cikgu dapat mengesan dua orang duk perempuan duk sengih- sengih. Tak cukup sengih, dieorang main bisik- bisik pulak. Haih, dah mula tak sedap hati dah ni. Budak ni kenapa?? Tudung aku senget ke?? Air liur aku tersembur ke?? Steress cikgu kejap. Tak pa, tahap kesabaran cikgu masih lagi terkawal dan cikgu mampu lagi tersenyum kepada murid yang tersengih- sengih tadi. Habis waktu pengajaran, budak perempuan datang salam cium tangan macam biasa. Datang dua orang budak tadi. Selepas salam cium tangan salah seorangnya berkata: CIKGU, CIKGU COMEL LA. BILA CIKGU CAKAP KAT DEPAN SAYA SUKA TENGOK MULUT CIKGU CAKAP. ^.^ Hoiii. Boleh pulak cenggitu ?? Cikgu cover malu kena puji. Awak ni macam- macam je. Lain kali kan dah segan cikgu nak cakap kat depan. Tesengih-sengih budak tu keluar kelas.      kahkahkah =P   Apa yang penting awak dengar & paham apa cikgu ajar. Puji- puji ni cikgu tak harap sangat pun. (:



Situasi 4

Time perhimpunan mingguan )
Fist time hari isnin hari tu masuk perhimpunan pagi & duduk sebaris di hadapan perhimpunan pagi bersama guru- guru senior . Ohh. Perasaan masa tu dah macam cikgu sangat dah ! Baru sedar "aku" sebenarnya dah bertukar status cikgu. Bukan lagi mahasiswa Universiti walaupun tak habis belajar lagi. Tak boleh nak gelak- gelak suka hati kat mana-mana. Semua menda kena jaga. Jadi cikgu tak mudah. Murid asyik duk perhati tingkah laku cikgu. Maka cikgu dengan tiba- tiba berubah jadi manusia yang sedikit matang. Tapi tak best sangat la tak boleh buat perangai gila sesuka hati lagi dah. hehehe :)


Situasi 5

( Guna papan hitam dalam kelas )
Masih ada lagi rupanya kat sekolah guna papan hitam dalam kelas. Silalah percaya walaupun pada mulanya masuk kelas cikgu seakan tak percaya. Nasib kelas lagi satu yang cikgu ajar guna white board. Inilah hakikatnya menjadi seorang guru. Perlu bersedia walau apa jua keadaannya. Perlu menerima apa adanya dalam mendidik anak murid mereka yang pelbagai kerenahnya.



Itu sahaja yang dapat cikgu bebelkan untuk malam ini. Sekadar melepaskan rindu untuk mengupdate blog tercinta dan tidak menghampakan insan yang bertanyakan saya bile nak update blog, asyik yang sama je bila buka, bosan la.. Itu sahaja bebelan untuk malam minggu ni.


byee ;)






Sabtu, April 28, 2012 cik Es ღ

Assalamualaikum & Hello ^.^


Dalam entri ni aku rasa nak tukar Kata Ganti Nama diri boleh tak? Boleh tak boleh nak jugak ! Muehehe . Nak tukar kata ganti nama aku kepada cikgu. Sebab musabab aku nak guna KGND cikgu ni kerana entri yang bakal dihasilkan ialah berkaitan dengan dengan dunia seorang guru setelah dua minggu menjadi cikgu di sekolah. hehehehe.


Ok- ok! Dalam entri ni cikgu akan bahagikan kepada beberapa situasi yang mana kejadian-kejadian ini berlaku sepanjang cikgu berada di sekolah. Perkara yang berlaku ini akan cikgu kenang sampai bila-bila sebagai pengalaman seorang cikgu praktikel di SMK SERI KOTA, MELAKA. hihihi :)

bukan muridku ! sekadar gambar hiasa. hehehe



Situasi 1

(Cikgu ditugaskan untuk relief kelas yang sama pada waktu pagi & sebelum balik)
Masuk kelas awal- awal pagi dah ada murid- murid cikgu yang tidur. Zaman sekarang bukan macam zaman P. Ramlee lagi adik kakak oii. Kalau dulu hari- hari cikgu tidur. Tapi sekarang tak lagi dah. Hari- hari murid tidur. Dunia dah berubah. Itu la hakikatnya. Nak jadikan cerita, pagi & tengahari masuk kelas tu, murid yang berlainan tidur. Oke, masuk waktu pagi, tugas cikgu kejutkan budak- budak yang tidur melentok atas meja. Amboi anak murid cikgu ni, kot ye pun malas belajar jangan ler tidur pagi- pagi nih. Kan PK lalu kat kelas ni cikgu jugak yang kena. Alasan ada yang kerja malam la, tidur lewat tengok bola la,pot pet - pot pet. OK, maaf ye ! cikgu tak leh terima apa pun alasan. Time dalam kelas tak sepatutnye tidur ye. Kalau waktu pagi dah mengantuk, waktu tengahari apalagi. Makin ramai ler yang tidur. Tapi murid yang tak tidur waktu pagi tadi. hehehe. Sekali lagi tugas cikgu kejutkan budak- budak tidur. Salah sorang murid berkata : CIKGU DALAM KELAS NI TIDUR ADA SHIF! PAGI ORANG LAIN, TENGAHARI ORANG LAIN PULAK. adoyaiii, nasib kelas relief je! tapi dasar kat sekolah ni cikgu tak boleh biar student tidur, kene kejutkan jugak ! Ting tongg. cikgu pening dan terkedu dengar kata-kata student. Haihh, zaman sekarang dalam kelas dah ada shif tidur. Kelasss kau !



Situasi 2

(Cikgu perlu pakai pakaian sukan ke sekolah kerana ditugaskan memantau murid buat latihan netball)
Kes ni cikgu perlu buat- buat seronok bila terpaksa memantau murid seawal jam 6.45 pagi perlu ada kat sekolah dan balik pula seawal jam 7 petang. Ohsemm! seronok sangat. Sekolah sukan ok! hehehe... Cikgu dengan rela hati menunggu murid- murid kesayangan duk main netball. Hakikatnya cikgu sangatla tak suka sukan- sukan ni =P  hehehe. Ada perkara yang sangat tak best bila perlu pakai pakaian sukan masuk kelas. Salah seorang murid berkata: CIKGU, UMUR CIKGU BERAPA? CIKGU PAKAI MACAM NI MACAM BUDAK UMUR 18 TAHUN. CIKGU KECIKNYEE!!! ^.^ Cikgu memerlukan kasut bertumit time masuk kelas supaya nampak lebih tinggi & memakai baju kurung supaya lebih nampak lebih besar !!!



Situasi 3 

(Cikgu mengajar kat depan murid duk sok sek- sok sek kat belakang)
Dalam kelas cikgu punya la bersemangat duk mengajar. Tangan dah macam Karam Sing Walia dah ni duk beri penerangan kat murid- murid. Tapi yang sepoi mood cikgu tiba- tiba cikgu dapat mengesan dua orang duk perempuan duk sengih- sengih. Tak cukup sengih, dieorang main bisik- bisik pulak. Haih, dah mula tak sedap hati dah ni. Budak ni kenapa?? Tudung aku senget ke?? Air liur aku tersembur ke?? Steress cikgu kejap. Tak pa, tahap kesabaran cikgu masih lagi terkawal dan cikgu mampu lagi tersenyum kepada murid yang tersengih- sengih tadi. Habis waktu pengajaran, budak perempuan datang salam cium tangan macam biasa. Datang dua orang budak tadi. Selepas salam cium tangan salah seorangnya berkata: CIKGU, CIKGU COMEL LA. BILA CIKGU CAKAP KAT DEPAN SAYA SUKA TENGOK MULUT CIKGU CAKAP. ^.^ Hoiii. Boleh pulak cenggitu ?? Cikgu cover malu kena puji. Awak ni macam- macam je. Lain kali kan dah segan cikgu nak cakap kat depan. Tesengih-sengih budak tu keluar kelas.      kahkahkah =P   Apa yang penting awak dengar & paham apa cikgu ajar. Puji- puji ni cikgu tak harap sangat pun. (:



Situasi 4

Time perhimpunan mingguan )
Fist time hari isnin hari tu masuk perhimpunan pagi & duduk sebaris di hadapan perhimpunan pagi bersama guru- guru senior . Ohh. Perasaan masa tu dah macam cikgu sangat dah ! Baru sedar "aku" sebenarnya dah bertukar status cikgu. Bukan lagi mahasiswa Universiti walaupun tak habis belajar lagi. Tak boleh nak gelak- gelak suka hati kat mana-mana. Semua menda kena jaga. Jadi cikgu tak mudah. Murid asyik duk perhati tingkah laku cikgu. Maka cikgu dengan tiba- tiba berubah jadi manusia yang sedikit matang. Tapi tak best sangat la tak boleh buat perangai gila sesuka hati lagi dah. hehehe :)


Situasi 5

( Guna papan hitam dalam kelas )
Masih ada lagi rupanya kat sekolah guna papan hitam dalam kelas. Silalah percaya walaupun pada mulanya masuk kelas cikgu seakan tak percaya. Nasib kelas lagi satu yang cikgu ajar guna white board. Inilah hakikatnya menjadi seorang guru. Perlu bersedia walau apa jua keadaannya. Perlu menerima apa adanya dalam mendidik anak murid mereka yang pelbagai kerenahnya.



Itu sahaja yang dapat cikgu bebelkan untuk malam ini. Sekadar melepaskan rindu untuk mengupdate blog tercinta dan tidak menghampakan insan yang bertanyakan saya bile nak update blog, asyik yang sama je bila buka, bosan la.. Itu sahaja bebelan untuk malam minggu ni.


byee ;)






Ahad, 22 April 2012


Assalamualaikum & Hello ^.^


Seperti yang dijangka oleh diri sendiri sememangnya aku tak mampu mengupdate entry ketika hari bekerja. Ecehh. Sekarang status dah bertukar daripada seorang pelajar kepada seorang yang memegang jawatan guru praktikel. Alohaii.. kehidupan banyak sangat berubah dalam masa seminggu. Aku hanya mampu kuatkan hati untuk teruskan kehidupan baru. Ya, memang permulaan sesuatu kerja itu agak sukar. Tapi aku percaya ianya akan menjadi mudah bila kita dah mula serasi dan selesa dengan tugas yang diberikan. Tugas cikgu memang mencabar. Tambahan zaman sekarang budak- budak bukan sekolah bukan lagi seperti dahulu yang boleh ditegur dan dimarahi sesuka hati oleh cikgu. Aku mengaku, tempoh masa seminggu lepas memang tak cukup untuk aku menyesuaikan diri dengan keadaan sekolah dan murid. InsyaAllah aku akan terus berusaha untuk menjadi seorang guru yang mampu mendidik anak bangsa dalam tempoh praktikel ini.

Minggu pertama hanya dipenuhi dengan waktu- waktu relief . Dengan itu, dapatlah aku mengenali sikap murid di sekolah. Jadual dah dapat pada hari ketiga berpraktikel. Alhamdulillah. Kelas yang akan dikendalikan ialah pelajar tingkatan satu dan empat.

Dugaan sering datang tak kira dimana kita berada. Hari ketiga praktikel di sekolah, sony c510 kesayangan aku telah masuk air. Oh My God ! :( . Boleh dikatakan semua entry bergambar dalam blog ini ialah daripada hasil titik peluh sony aku. Walaupun tu hanyalah sony c510, bukan iPhone, samsung galaxy note,blackbery apa-apa jenis phone yang semakin canggih masa sekarang. Tetapi aku sungguh-sungguh sayang c510 tu. :(.... Macam mana boleh masuk air, biarla hanya aku dan sony yang tahu dan beberapa orang terdekat.. Sekarang ehsan housemate, aku diberi pinjam nset beliau. Nset yang hanya boleh meng-call dan di-call. Msej yang diterima lambat, dan lansung tidak boleh membalas sms. Btw thnks housemate. Semua nombor sah-sah la hilang. Ohsem ! perasaan sekarang sangatla seteress!! Semoga dimurahkan rezeki untuk mendapatkan satu nset yang lebih baik. Amin :)

(sony masuk air) ---Eshan wc compaq aku :)

Kisah hujung minggu pertama sebagai cikgu juga awesome ! Hari sabtu perlu ke sekolah untuk ganti cuti Hari Raya Haji. Tak cukup dengan itu, petangnya perlu support student lawan bola . Oke. cikgu Syahida sedang belajar menerima hakikat tugas sebagai seorang guru. =) Balik dari sekolah terima layanan dari seseorang yang badmood! oh. seronoknyee hidup. Macam nak menangis terharu je sekarang. hihihihi.. Hari ahad pula perlu diperuntukkan masa untuk menyediakan bahan bantu mengajar dan rancangan pengajaran. Esok tuan pengetua nak tengok. Ok, satu kerja pun belum jalan kerana tak de orang yang nak menggerakkan kerja tersebut. he he he he :D

Inilah yang dinamakan dugaan dan cabaran dalam kehidupan ^.^

Andai ada putera @ puteri yang sudi menjengah dan membaca entri ini, ku pinta sisiplah doa buatku agar dipermudahkan segala urusan dan dugaan.TQ




moodakusekarangtaksabarnaktunggucutisekolah
nakbalikkampungdengansegerajumpaummiayah:)



byeee (:


Ahad, April 22, 2012 cik Es ღ

Assalamualaikum & Hello ^.^


Seperti yang dijangka oleh diri sendiri sememangnya aku tak mampu mengupdate entry ketika hari bekerja. Ecehh. Sekarang status dah bertukar daripada seorang pelajar kepada seorang yang memegang jawatan guru praktikel. Alohaii.. kehidupan banyak sangat berubah dalam masa seminggu. Aku hanya mampu kuatkan hati untuk teruskan kehidupan baru. Ya, memang permulaan sesuatu kerja itu agak sukar. Tapi aku percaya ianya akan menjadi mudah bila kita dah mula serasi dan selesa dengan tugas yang diberikan. Tugas cikgu memang mencabar. Tambahan zaman sekarang budak- budak bukan sekolah bukan lagi seperti dahulu yang boleh ditegur dan dimarahi sesuka hati oleh cikgu. Aku mengaku, tempoh masa seminggu lepas memang tak cukup untuk aku menyesuaikan diri dengan keadaan sekolah dan murid. InsyaAllah aku akan terus berusaha untuk menjadi seorang guru yang mampu mendidik anak bangsa dalam tempoh praktikel ini.

Minggu pertama hanya dipenuhi dengan waktu- waktu relief . Dengan itu, dapatlah aku mengenali sikap murid di sekolah. Jadual dah dapat pada hari ketiga berpraktikel. Alhamdulillah. Kelas yang akan dikendalikan ialah pelajar tingkatan satu dan empat.

Dugaan sering datang tak kira dimana kita berada. Hari ketiga praktikel di sekolah, sony c510 kesayangan aku telah masuk air. Oh My God ! :( . Boleh dikatakan semua entry bergambar dalam blog ini ialah daripada hasil titik peluh sony aku. Walaupun tu hanyalah sony c510, bukan iPhone, samsung galaxy note,blackbery apa-apa jenis phone yang semakin canggih masa sekarang. Tetapi aku sungguh-sungguh sayang c510 tu. :(.... Macam mana boleh masuk air, biarla hanya aku dan sony yang tahu dan beberapa orang terdekat.. Sekarang ehsan housemate, aku diberi pinjam nset beliau. Nset yang hanya boleh meng-call dan di-call. Msej yang diterima lambat, dan lansung tidak boleh membalas sms. Btw thnks housemate. Semua nombor sah-sah la hilang. Ohsem ! perasaan sekarang sangatla seteress!! Semoga dimurahkan rezeki untuk mendapatkan satu nset yang lebih baik. Amin :)

(sony masuk air) ---Eshan wc compaq aku :)

Kisah hujung minggu pertama sebagai cikgu juga awesome ! Hari sabtu perlu ke sekolah untuk ganti cuti Hari Raya Haji. Tak cukup dengan itu, petangnya perlu support student lawan bola . Oke. cikgu Syahida sedang belajar menerima hakikat tugas sebagai seorang guru. =) Balik dari sekolah terima layanan dari seseorang yang badmood! oh. seronoknyee hidup. Macam nak menangis terharu je sekarang. hihihihi.. Hari ahad pula perlu diperuntukkan masa untuk menyediakan bahan bantu mengajar dan rancangan pengajaran. Esok tuan pengetua nak tengok. Ok, satu kerja pun belum jalan kerana tak de orang yang nak menggerakkan kerja tersebut. he he he he :D

Inilah yang dinamakan dugaan dan cabaran dalam kehidupan ^.^

Andai ada putera @ puteri yang sudi menjengah dan membaca entri ini, ku pinta sisiplah doa buatku agar dipermudahkan segala urusan dan dugaan.TQ




moodakusekarangtaksabarnaktunggucutisekolah
nakbalikkampungdengansegerajumpaummiayah:)



byeee (:


Jumaat, 13 April 2012


Assalamualaikum & Hello ^.^


Perempuan sering dikaitkan dengan seseorang individu yang sensetif, lembut, tak suka buat kerja- kerja menukang, penakut, dll . hehehe. Tapi jangan tak tahu, ada jugak lelaki yang jenis macam gini & ada jugak perempuan yang terbalik sifatnya dari yang aku sebut kat atas tu. Kebiasaannya bila dikaitkan dengan perempuan kebanyakannya macam tu la sifatnya. eh eh, tapi walaupun kita ni perempuan yang ayu, lembut, comel tak boleh buat kerja lelaki, (hihihi) tapi aku rasa kita kene jugak belajar basic kerja orang lelaki macam menukang segala bagai. hohoho. Kalau tak diri kita sendiri yang susah. hehe.

Haa. semenjak aku duk jauh dari family ni, banyak menda yang aku kena belajar. Berdiri di atas kaki sendiri katakan. hehe. Ok, aku bagi contoh:

Situasi 1 : ( Pejabat pos laju Malim , Melaka). Aku teman kawan aku Imah pergi ambik motor kat pejabat pos. Plat motor kat belakang dia cabut dan kita kene letak sendiri. 
" Haaa. ni plat kene letak sendiri". Terus jalan laju-laju ambik apa nama benda alat tu entah bagi aku & kawan aku nak suh lekatkan plat motor. Aku & Imah dah terkebil- kebil. Nak lekatkan plat moto kat belakang motor pun tak reti. Alahai perempuan. Tapi sentiasa ada insan lelaki yang memahami akan hakikat keleman perempuan. Datang la seorang hamba Allah. " Pandai tak?". Serentak aku & Imah geleng kepala laju-laju tanda tak reti. keh keh keh. Dia terus tolong buatkan dan tak sampai limaminit dah setle. keh keh keh .ok situasi 1 setle. Alhamdulillah.

Situasi 2: (Tesco, Melaka) Oh. Perempuan memang suka sangat shopping kan? Haa. walaupun rumah sewa aku ni dah lengkap segala macam benda, ada aje menda yang aku rasa tak cukup. Jalan- jalan dalam tesco tu jumpa box yang cute warna- warni. Ehh, tempat letak buku tak da lagi. Takkan sepanjang tiga bulan buku nak duk dalam kotak ( alasan nak beli cute box tadi ). keh keh. Terus jalan laju- laju ngan kaki shopping yang seangkatan ke tempat yang ada cute box tu. ehh. ni kena pasang sendiri. Ha, ada sorang member aku Ayu yang reti menukang setuju untuk pasangkan. So, apelagi terus ambik la. =p rm. 9.90. 
Balik rumah terus nak pasang box ni. Oh skrewdriver takde. Camne nak pusing skru nak lekatkan kotak ni ye. Ok. Kuarkan segala alatan dari pensil box aku. Pisau, stepler,. tapi tak mampu nak lekatkan jugak. Separuh kerja je jalan. Masuk dapur ambik penebuk susu. HAHAHA. Agak- agak jadi tak? Mestila tak kan. Inila perempuan, lansung tak simpan alat-alat menukang. Alat make up adala. hihihihi. Maka tersadai la box tu sampai petang hari tunggu jiran balik kerja mintak pinjam skrewdriver. Malamnya baru setle siapkan box- box tu. Terima kasih jiran (:

tadaaa... thanks to Ayu


Situasi 3 : ( Rumah sewa di Kg. Bukit Piatu, Melaka ). Malam pertama tidur kat umah sewa lansung tak lena. Pusing kiri kanan tak boleh nak tidur. Nak tau kenapa? Takut tidur dalam gelap. Haihh. Nak bukak lampu kesian kat member sebelah. Keesokan harinya kene luahkan jugak rasa hati pasal xleh tidur dalam gelap. Bukan apa, bilik kat umah sewa aku ni, bila tutup lampu satu garisan cahaya pun tak da. Oh,.. tak boleh - tak  boleh. Kena jugak cari lampu tidur. Lampu oh lampu. Yang cam mane nak gune ni. Mentol merah, mentol oren. Ape tu. Mane yang oke? Haii. tu semua ayah aku yang uruskan kalau umah. Nasib ada kawan aku Ayu  ni lagi yang tolong bantu aku carikkan lampu tidur yang murah (rm4.99) dan selesa nk guna untuk tidur. Kalau tak kena cara silau cahaya tak boleh tidur jugak kan. Tidur tu penting. Kah kah kah. Okeeee... semalam dah tidur lena . Alhamdulillah (:

Butterfly with me. Tak takut tidur lagi dah (: hehehe


Pesanan penaja: Jadilah wanita yang serba boleh & serba tahu walaupun tu kerja- kerja orang lelaki. Dapat buat basic pun dah kira ok dah tu . hehehe. Peach ^.^

byee :)
Jumaat, April 13, 2012 cik Es ღ

Assalamualaikum & Hello ^.^


Perempuan sering dikaitkan dengan seseorang individu yang sensetif, lembut, tak suka buat kerja- kerja menukang, penakut, dll . hehehe. Tapi jangan tak tahu, ada jugak lelaki yang jenis macam gini & ada jugak perempuan yang terbalik sifatnya dari yang aku sebut kat atas tu. Kebiasaannya bila dikaitkan dengan perempuan kebanyakannya macam tu la sifatnya. eh eh, tapi walaupun kita ni perempuan yang ayu, lembut, comel tak boleh buat kerja lelaki, (hihihi) tapi aku rasa kita kene jugak belajar basic kerja orang lelaki macam menukang segala bagai. hohoho. Kalau tak diri kita sendiri yang susah. hehe.

Haa. semenjak aku duk jauh dari family ni, banyak menda yang aku kena belajar. Berdiri di atas kaki sendiri katakan. hehe. Ok, aku bagi contoh:

Situasi 1 : ( Pejabat pos laju Malim , Melaka). Aku teman kawan aku Imah pergi ambik motor kat pejabat pos. Plat motor kat belakang dia cabut dan kita kene letak sendiri. 
" Haaa. ni plat kene letak sendiri". Terus jalan laju-laju ambik apa nama benda alat tu entah bagi aku & kawan aku nak suh lekatkan plat motor. Aku & Imah dah terkebil- kebil. Nak lekatkan plat moto kat belakang motor pun tak reti. Alahai perempuan. Tapi sentiasa ada insan lelaki yang memahami akan hakikat keleman perempuan. Datang la seorang hamba Allah. " Pandai tak?". Serentak aku & Imah geleng kepala laju-laju tanda tak reti. keh keh keh. Dia terus tolong buatkan dan tak sampai limaminit dah setle. keh keh keh .ok situasi 1 setle. Alhamdulillah.

Situasi 2: (Tesco, Melaka) Oh. Perempuan memang suka sangat shopping kan? Haa. walaupun rumah sewa aku ni dah lengkap segala macam benda, ada aje menda yang aku rasa tak cukup. Jalan- jalan dalam tesco tu jumpa box yang cute warna- warni. Ehh, tempat letak buku tak da lagi. Takkan sepanjang tiga bulan buku nak duk dalam kotak ( alasan nak beli cute box tadi ). keh keh. Terus jalan laju- laju ngan kaki shopping yang seangkatan ke tempat yang ada cute box tu. ehh. ni kena pasang sendiri. Ha, ada sorang member aku Ayu yang reti menukang setuju untuk pasangkan. So, apelagi terus ambik la. =p rm. 9.90. 
Balik rumah terus nak pasang box ni. Oh skrewdriver takde. Camne nak pusing skru nak lekatkan kotak ni ye. Ok. Kuarkan segala alatan dari pensil box aku. Pisau, stepler,. tapi tak mampu nak lekatkan jugak. Separuh kerja je jalan. Masuk dapur ambik penebuk susu. HAHAHA. Agak- agak jadi tak? Mestila tak kan. Inila perempuan, lansung tak simpan alat-alat menukang. Alat make up adala. hihihihi. Maka tersadai la box tu sampai petang hari tunggu jiran balik kerja mintak pinjam skrewdriver. Malamnya baru setle siapkan box- box tu. Terima kasih jiran (:

tadaaa... thanks to Ayu


Situasi 3 : ( Rumah sewa di Kg. Bukit Piatu, Melaka ). Malam pertama tidur kat umah sewa lansung tak lena. Pusing kiri kanan tak boleh nak tidur. Nak tau kenapa? Takut tidur dalam gelap. Haihh. Nak bukak lampu kesian kat member sebelah. Keesokan harinya kene luahkan jugak rasa hati pasal xleh tidur dalam gelap. Bukan apa, bilik kat umah sewa aku ni, bila tutup lampu satu garisan cahaya pun tak da. Oh,.. tak boleh - tak  boleh. Kena jugak cari lampu tidur. Lampu oh lampu. Yang cam mane nak gune ni. Mentol merah, mentol oren. Ape tu. Mane yang oke? Haii. tu semua ayah aku yang uruskan kalau umah. Nasib ada kawan aku Ayu  ni lagi yang tolong bantu aku carikkan lampu tidur yang murah (rm4.99) dan selesa nk guna untuk tidur. Kalau tak kena cara silau cahaya tak boleh tidur jugak kan. Tidur tu penting. Kah kah kah. Okeeee... semalam dah tidur lena . Alhamdulillah (:

Butterfly with me. Tak takut tidur lagi dah (: hehehe


Pesanan penaja: Jadilah wanita yang serba boleh & serba tahu walaupun tu kerja- kerja orang lelaki. Dapat buat basic pun dah kira ok dah tu . hehehe. Peach ^.^

byee :)

Khamis, 12 April 2012


 Assalamualaikum & Hello ^.^


Jarum jam tak pernah berhenti bergerak. Saat ke minit. Minit ke jam. Jam ke hari. Hari ke minggu. Minggu ke bulan. Bulan ke tahun. Tahun ke tahun dan ke tahun yang seterusnya. Masa tidak sesaat pun pernah menunggu kita. Terus pergi dan pergi. Hampir empat tahun telah berlalu. Jarum jam telah merentasi jangka masa empat tahun itu. Apa yang berlaku harus dibiarkan berlalu. Yang baik dijadikan panduan dalam hidup dan yang tak baik jadikan sempadan dalam hidup. Kini, hidup aku sebagai seorang pelajar di universiti selama empat tahun lalu semakin ke penghujung. Tiada lagi kuliah dan tak perlu lagi masuk dewan peperiksaan tetapi hanya perlu menamatkan praktikel yang akan bermula minggu hadapan. Walaupun berat hati meninggalkan UPM tetapi hidup ini perlu diteruskan. Selamat Tinggal Universiti Putra Malaysia. Moga baik-baik sahaja di Melaka . Doakan ya (:

hari fisrt jadi orang melaka.. at mydin MITC..      
                                                                                                                                                
Perkataan baru dialek Melaka.. Keluar = Keluau.. keh keh keh..


~Berdebar- debar nak tunggu hari masuk sekolah (:


byee. wish me luck ok !!

* Actually, entri ni asalnya nak update semalam . Tapi problem nak transfer picture huduh kat atas ni to my compaq from my sony ! excited nak tunjuk picture pertama di hari pertama jadik orang Melaka..ho ho ho. Thanks Love sebab tolong setle kan dan aku telah berjaya mengupdate satu entri dengan jayanya ... =p


bye ...

Khamis, April 12, 2012 cik Es ღ

 Assalamualaikum & Hello ^.^


Jarum jam tak pernah berhenti bergerak. Saat ke minit. Minit ke jam. Jam ke hari. Hari ke minggu. Minggu ke bulan. Bulan ke tahun. Tahun ke tahun dan ke tahun yang seterusnya. Masa tidak sesaat pun pernah menunggu kita. Terus pergi dan pergi. Hampir empat tahun telah berlalu. Jarum jam telah merentasi jangka masa empat tahun itu. Apa yang berlaku harus dibiarkan berlalu. Yang baik dijadikan panduan dalam hidup dan yang tak baik jadikan sempadan dalam hidup. Kini, hidup aku sebagai seorang pelajar di universiti selama empat tahun lalu semakin ke penghujung. Tiada lagi kuliah dan tak perlu lagi masuk dewan peperiksaan tetapi hanya perlu menamatkan praktikel yang akan bermula minggu hadapan. Walaupun berat hati meninggalkan UPM tetapi hidup ini perlu diteruskan. Selamat Tinggal Universiti Putra Malaysia. Moga baik-baik sahaja di Melaka . Doakan ya (:

hari fisrt jadi orang melaka.. at mydin MITC..      
                                                                                                                                                
Perkataan baru dialek Melaka.. Keluar = Keluau.. keh keh keh..


~Berdebar- debar nak tunggu hari masuk sekolah (:


byee. wish me luck ok !!

* Actually, entri ni asalnya nak update semalam . Tapi problem nak transfer picture huduh kat atas ni to my compaq from my sony ! excited nak tunjuk picture pertama di hari pertama jadik orang Melaka..ho ho ho. Thanks Love sebab tolong setle kan dan aku telah berjaya mengupdate satu entri dengan jayanya ... =p


bye ...

Ahad, 8 April 2012

Assalamualaikum & Hello ^.^


Alhamdulillah, dengan izin Allah S.W.T, selesai satu tugas untuk hari ni. Segala proses penghantaran barang ke Melaka berjalan dengan lancar. Kami menyewa 1 lori untuk 13 orang muatkan barang-barang ke 5 buah rumah area Melaka. Seperti dalam entri-entri sebelum ni, aku pernah katakan yang aku bakal berpraktikel di Melaka. InsyaAllah :)

Segala kerja untuk hari ini dipermudahkan olehNYA. Alhamdulillah. Terima Kasih rakan- rakan yang turut serta merasa susah senang bersama sepanjang perjalanan.    u all :)




aku disamping barang- barang..



Oke.. tak larat nak update panjang-panjang sebab dah ngantuk nak tidur penat sangat-sangat. hohoho ^.^



Byee..
Ahad, April 08, 2012 cik Es ღ
Assalamualaikum & Hello ^.^


Alhamdulillah, dengan izin Allah S.W.T, selesai satu tugas untuk hari ni. Segala proses penghantaran barang ke Melaka berjalan dengan lancar. Kami menyewa 1 lori untuk 13 orang muatkan barang-barang ke 5 buah rumah area Melaka. Seperti dalam entri-entri sebelum ni, aku pernah katakan yang aku bakal berpraktikel di Melaka. InsyaAllah :)

Segala kerja untuk hari ini dipermudahkan olehNYA. Alhamdulillah. Terima Kasih rakan- rakan yang turut serta merasa susah senang bersama sepanjang perjalanan.    u all :)




aku disamping barang- barang..



Oke.. tak larat nak update panjang-panjang sebab dah ngantuk nak tidur penat sangat-sangat. hohoho ^.^



Byee..

Rabu, 4 April 2012


Assalamualaikum & Hello ^.^


Apabila diri ini berjauhan dengan tempat asal aka kampung halaman tempat kita membesar, bermain, dan bersama keluarga tersayang apa yang paling kita inginkan? Selain daripada rindukan saat-saat indah bersama, ada satu benda yang sering kita inginkan bila kita berjauhan. Lagi- lagi budaya yang berlainan di setiap tempat memang menyukarkan lagi kita untuk mendapatkan apa yang kita mahu. MAKANAN. Ohhh makanan? Betul tak? Rindukan masakan mak, rindukan makanan tradisional tempat asal kita. Ohhh..mak aiii.. dari petang tadi  aku teringin sangat nak makan makanan ni. Orang terengganu panggil NGANANG ! Rasa kuih ni macam kuih akok. Tapi bentuk dia tak macam akok. Sesape orang ganu komfem kenal kuih ni kan.


ini adalah rupa bentuk kuih tu ^.^





Agak- agak kat pasar malam area KL boleh dapat ke kuih ni?? ^.^

Tangan ke dada . mata ke atas *.*


byeee (:


Rabu, April 04, 2012 cik Es ღ

Assalamualaikum & Hello ^.^


Apabila diri ini berjauhan dengan tempat asal aka kampung halaman tempat kita membesar, bermain, dan bersama keluarga tersayang apa yang paling kita inginkan? Selain daripada rindukan saat-saat indah bersama, ada satu benda yang sering kita inginkan bila kita berjauhan. Lagi- lagi budaya yang berlainan di setiap tempat memang menyukarkan lagi kita untuk mendapatkan apa yang kita mahu. MAKANAN. Ohhh makanan? Betul tak? Rindukan masakan mak, rindukan makanan tradisional tempat asal kita. Ohhh..mak aiii.. dari petang tadi  aku teringin sangat nak makan makanan ni. Orang terengganu panggil NGANANG ! Rasa kuih ni macam kuih akok. Tapi bentuk dia tak macam akok. Sesape orang ganu komfem kenal kuih ni kan.


ini adalah rupa bentuk kuih tu ^.^





Agak- agak kat pasar malam area KL boleh dapat ke kuih ni?? ^.^

Tangan ke dada . mata ke atas *.*


byeee (:


Selasa, 3 April 2012


Assalamualaikum & Hello ^.^


Manusia dilahirkan bukan sentiasa berada dalam mood ceria. Kadang- kadang dia akan sedih. Suatu masa dia merasa sangat kecewa. Pada masa yang lain pula dia berada keadaan yang sangat bahagia. Macam- macam perasaan yang silih berganti dalam diri kita. Sedih, marah, suka, duka, kecewa, gembira, teruja dan segala macam perasaan lagi lah. hehehehe

Tapi, kat sini aku nak cakap pasal perasaan perempuan. Citer ni bukan nak mengaibkan kaum perempuan. HIshh, tak terniat nak buat cenggitu , perempuan tu kan kaum sejenis. Oke , kaum Hawa ' give me 5' hohoho.. Ini adalah realiti emosi wanita yang diciptakan oleh Allah. Makhluk yang comel dan semua wanita akan mengalami emosi seperti berikut:


Marah dengan tiba-tiba. Tak tahu punca tiba- tiba nak mengamuk je kerja. Huhh, memang masalah negara.

Otak duk pikir menda yang negatif memanjang. Padahal menda yang difikirkan tu takde kene mengena lansung. Memang spesis jenis mendera perasaan.hihihihi

Tiba- tiba perempuan ni dia akan sedih tiba- tiba. Sensetif and sentap tak kena tempat orang kata. Menda kecik pun boleh buat dia merasa sedih. Sebenarnya perempuan suka sangat cuci mata dengan air mata. keh keh.

Mulut pulak asyik nak makan. Nak macam-macam benda yang dia rase teringin. Jenis nafsu makan terlebih. hahaha


oke-oke-okeeee! nih bukan tiap-tiap hari perempuan jadi tak tentu hala cenggini. Sebab musabab kenapa perempuan jadi begini ialah bila sampai masanya sekali dalam sebulan dia akan mengangkat bendera merah. 'AWAS !! sila berhati-hati dengan saya. Emosi dan hati kecil saya agak tidak terkawal untuk beberapa hari ni, TQ'.    haaa.. faham tak- faham tak? hehehe. Kalau tak faham pegi tanya mak- mak sekarang. =p


So, aku nasihatkan kepada insan yang berada di sekeliling wanita yang sedang mengangkat bendera merah ni, supaya meningkatkan kesabaran dalam diri dan tidak bosan untuk melayan kerenah beliau. Terutamanya jejaka yang dikasihi sekalian. Sekian , Terima Kasih. hehehe (:



Bye <)


Selasa, April 03, 2012 cik Es ღ

Assalamualaikum & Hello ^.^


Manusia dilahirkan bukan sentiasa berada dalam mood ceria. Kadang- kadang dia akan sedih. Suatu masa dia merasa sangat kecewa. Pada masa yang lain pula dia berada keadaan yang sangat bahagia. Macam- macam perasaan yang silih berganti dalam diri kita. Sedih, marah, suka, duka, kecewa, gembira, teruja dan segala macam perasaan lagi lah. hehehehe

Tapi, kat sini aku nak cakap pasal perasaan perempuan. Citer ni bukan nak mengaibkan kaum perempuan. HIshh, tak terniat nak buat cenggitu , perempuan tu kan kaum sejenis. Oke , kaum Hawa ' give me 5' hohoho.. Ini adalah realiti emosi wanita yang diciptakan oleh Allah. Makhluk yang comel dan semua wanita akan mengalami emosi seperti berikut:


Marah dengan tiba-tiba. Tak tahu punca tiba- tiba nak mengamuk je kerja. Huhh, memang masalah negara.

Otak duk pikir menda yang negatif memanjang. Padahal menda yang difikirkan tu takde kene mengena lansung. Memang spesis jenis mendera perasaan.hihihihi

Tiba- tiba perempuan ni dia akan sedih tiba- tiba. Sensetif and sentap tak kena tempat orang kata. Menda kecik pun boleh buat dia merasa sedih. Sebenarnya perempuan suka sangat cuci mata dengan air mata. keh keh.

Mulut pulak asyik nak makan. Nak macam-macam benda yang dia rase teringin. Jenis nafsu makan terlebih. hahaha


oke-oke-okeeee! nih bukan tiap-tiap hari perempuan jadi tak tentu hala cenggini. Sebab musabab kenapa perempuan jadi begini ialah bila sampai masanya sekali dalam sebulan dia akan mengangkat bendera merah. 'AWAS !! sila berhati-hati dengan saya. Emosi dan hati kecil saya agak tidak terkawal untuk beberapa hari ni, TQ'.    haaa.. faham tak- faham tak? hehehe. Kalau tak faham pegi tanya mak- mak sekarang. =p


So, aku nasihatkan kepada insan yang berada di sekeliling wanita yang sedang mengangkat bendera merah ni, supaya meningkatkan kesabaran dalam diri dan tidak bosan untuk melayan kerenah beliau. Terutamanya jejaka yang dikasihi sekalian. Sekian , Terima Kasih. hehehe (:



Bye <)


Isnin, 2 April 2012

Assalamualaikum & Hello ^.^

Terakhir bukan bermakna akan berkahir. Lepas maghrib tadi, aku dijemput oleh junior kolej canselor sebagai senior tahun akhir untuk hadiri majlis jamuan. Majlis ini adalah buat petugas Galeri Usahawan Canselor (GUC), Kolej Canselor, UPM. Majlis ini memang yang terakhir tapi bukan bermakna akan berakhir aku terlibat dalam bidang keusawahan. Majlis ini memang yang terakhir tapi bukan bermakna hubungan aku dengan petugas- petugas GUC , rakan-rakan, junior akan berakhir. 


Menu utama majlis jamuan


Banyak lagi menu lain, tapi my sony c510 habis bateri , 
so picture sate kat atas ni pun ihsan uncle google . hehehe

Buah tangan buat kenang - kenangan


Hadiah yang ada reben merah khas untuk student final year,
yang sebelah tu hasil daripada kami main tukar- tukar hadiah. kekekeke


ni untuk student final year

ni yang kiteorang main tu.hehe.



Walaupun hadiah ni bukan bernilai ribuan ringgit, tapi aku sangat hargai buat kenang- kenangan pada masa akan datang. Nilai tak penting, yang penting keikhlasan orang yang memberi tu lagi penting sebenarnya kan? hi hi hi :D

Tuan Puteri berwajah resah
Duduk termangu di tepian perigi
Kita bertemu akhirnya berpisah
Diizin Tuhan bertemu lagi.


bye.. :)
Isnin, April 02, 2012 cik Es ღ
Assalamualaikum & Hello ^.^

Terakhir bukan bermakna akan berkahir. Lepas maghrib tadi, aku dijemput oleh junior kolej canselor sebagai senior tahun akhir untuk hadiri majlis jamuan. Majlis ini adalah buat petugas Galeri Usahawan Canselor (GUC), Kolej Canselor, UPM. Majlis ini memang yang terakhir tapi bukan bermakna akan berakhir aku terlibat dalam bidang keusawahan. Majlis ini memang yang terakhir tapi bukan bermakna hubungan aku dengan petugas- petugas GUC , rakan-rakan, junior akan berakhir. 


Menu utama majlis jamuan


Banyak lagi menu lain, tapi my sony c510 habis bateri , 
so picture sate kat atas ni pun ihsan uncle google . hehehe

Buah tangan buat kenang - kenangan


Hadiah yang ada reben merah khas untuk student final year,
yang sebelah tu hasil daripada kami main tukar- tukar hadiah. kekekeke


ni untuk student final year

ni yang kiteorang main tu.hehe.



Walaupun hadiah ni bukan bernilai ribuan ringgit, tapi aku sangat hargai buat kenang- kenangan pada masa akan datang. Nilai tak penting, yang penting keikhlasan orang yang memberi tu lagi penting sebenarnya kan? hi hi hi :D

Tuan Puteri berwajah resah
Duduk termangu di tepian perigi
Kita bertemu akhirnya berpisah
Diizin Tuhan bertemu lagi.


bye.. :)

Ahad, 1 April 2012

Assalamualaikum & Hello ^.^

Haujung minggu indah akan berseri bila ditambah dengan aktiviti blogwalking kan? keh keh.

Ok, blogwalking kat blog  Kak Ayu jumpa entri nih " Segmen blogwalking & tambah follow oleh LisaHati rasa macam berminat & terus join segmen ni. hehehe


PENGANJUR SEGMEN : CIK LISA


Nak join sekali klik sini



bye :)
Ahad, April 01, 2012 cik Es ღ
Assalamualaikum & Hello ^.^

Haujung minggu indah akan berseri bila ditambah dengan aktiviti blogwalking kan? keh keh.

Ok, blogwalking kat blog  Kak Ayu jumpa entri nih " Segmen blogwalking & tambah follow oleh LisaHati rasa macam berminat & terus join segmen ni. hehehe


PENGANJUR SEGMEN : CIK LISA


Nak join sekali klik sini



bye :)

Assalamualaikum & Hello ^.^


Masa memang sesaat pun tak pernah nak tunggu kita kan? (: 

Aku tak pasti la kenapa la sejak akhir- akhir, kaki semakin hampir nak melangkah keluar dari bumi UPM  ni hati nak touching je. Yela kan, dah hampir 4 tahun aku kat sini. Kolej Canselor UPM dah jadi macam rumah kedua aku dah. huhuhu.

Selepas ni aku akan meninggalkan orang yang aku sayang. Setelah empat tahun susah senang bersama kat sini, masa telah menentukan aku harus pergi. Demi masa depan, aku akan pergi ke bumi Melaka untuk berpraktikel di sana. 6hb 4 dah mula hantar-hantar barang. InsyaAllah 11hb.4 akan mula tinggal di rumah sewa.  Apa yang aku harapkan , semoga jarak yang memisahkan ini tak akan membuatkan hati kita juga jauh, jauh dan jauh. Banyak kenangan kita tercipta di UPM.


Aku tinggalkan lagu ni untuk semua kenalan di Upm
 yang pernah mengenali diri ini.. Semoga bertemu lagi :(

video



                                                                           

 Hanya lagu yang menjadi kenangan saat kita berjauhan. 
Semoga perpisahan yang terjadi membawa seribu makna untuk kehidupan masa hadapan (: 



bye (:

Ahad, April 01, 2012 cik Es ღ

Assalamualaikum & Hello ^.^


Masa memang sesaat pun tak pernah nak tunggu kita kan? (: 

Aku tak pasti la kenapa la sejak akhir- akhir, kaki semakin hampir nak melangkah keluar dari bumi UPM  ni hati nak touching je. Yela kan, dah hampir 4 tahun aku kat sini. Kolej Canselor UPM dah jadi macam rumah kedua aku dah. huhuhu.

Selepas ni aku akan meninggalkan orang yang aku sayang. Setelah empat tahun susah senang bersama kat sini, masa telah menentukan aku harus pergi. Demi masa depan, aku akan pergi ke bumi Melaka untuk berpraktikel di sana. 6hb 4 dah mula hantar-hantar barang. InsyaAllah 11hb.4 akan mula tinggal di rumah sewa.  Apa yang aku harapkan , semoga jarak yang memisahkan ini tak akan membuatkan hati kita juga jauh, jauh dan jauh. Banyak kenangan kita tercipta di UPM.


Aku tinggalkan lagu ni untuk semua kenalan di Upm
 yang pernah mengenali diri ini.. Semoga bertemu lagi :(

video



                                                                           

 Hanya lagu yang menjadi kenangan saat kita berjauhan. 
Semoga perpisahan yang terjadi membawa seribu makna untuk kehidupan masa hadapan (: 



bye (: