Isnin, 25 April 2011

huaarrrggggg!!!!


25 April 2011..
akhirnya tiba jua....

wehh!!syida_shalala...wake up!!!wake up!!!
tak sedar lagi yea....
sape nak lempang saya laju- laju??hua hua..

malam ni dah mula final exam larhhhh!!!!
ishh~study study study~oke study!!=)

baca- baca macam xmasuk = 0

ishhh!!!camane ni??

banyak nye kena study...baru sedar;(

huaaa...bertimbun kena study!!!!!


kata hati:  dah dah...jangan main- main lagi syda_shalala..study..study..

wish me luck 0.k!!=)

bye bye::
Isnin, April 25, 2011 cik Es ღ
huaarrrggggg!!!!


25 April 2011..
akhirnya tiba jua....

wehh!!syida_shalala...wake up!!!wake up!!!
tak sedar lagi yea....
sape nak lempang saya laju- laju??hua hua..

malam ni dah mula final exam larhhhh!!!!
ishh~study study study~oke study!!=)

baca- baca macam xmasuk = 0

ishhh!!!camane ni??

banyak nye kena study...baru sedar;(

huaaa...bertimbun kena study!!!!!


kata hati:  dah dah...jangan main- main lagi syda_shalala..study..study..

wish me luck 0.k!!=)

bye bye::

Khamis, 21 April 2011

U 0ll's pernah putus cinta tak?

                    |
                    |
                             |         
                       V   

      # apa korang buat bila dah TERputus cinta??    hehehe

menangis?
gelak guling- guling?
makan banyak- banyak?
shopping?

ahhh...yang pasti jiwa kacau yea dak??

sekarang ni memang mood macam orang putus cinta..
proposal tesis tak betul lagi..huahuahua..
da kali ketiga da..

rasa macam nak nangis guling-guling..sob sob sob..!_!

mana nak study final exam..
mana nak siapkan proposal..???

sesungguhnya saya sangat penat begini...


tapi..saya harus kuat untuk hadapi semua ini..
semoga segalanya dipermudahkan..

amin..

Khamis, April 21, 2011 cik Es ღ
U 0ll's pernah putus cinta tak?

                    |
                    |
                             |         
                       V   

      # apa korang buat bila dah TERputus cinta??    hehehe

menangis?
gelak guling- guling?
makan banyak- banyak?
shopping?

ahhh...yang pasti jiwa kacau yea dak??

sekarang ni memang mood macam orang putus cinta..
proposal tesis tak betul lagi..huahuahua..
da kali ketiga da..

rasa macam nak nangis guling-guling..sob sob sob..!_!

mana nak study final exam..
mana nak siapkan proposal..???

sesungguhnya saya sangat penat begini...


tapi..saya harus kuat untuk hadapi semua ini..
semoga segalanya dipermudahkan..

amin..

Ahad, 17 April 2011

Ini al-kisah semalam

habis sudah 14 minggu kuliah..

minggu study = minggu BERsosial..har har har (gelak budak malas study)

dah lama tangguh nak tengok movie RIO..
akhirnya dapat gak tengok..rasa macam nak gelak guling-guling..
c0mel, cool, rilex, kiut miut citer nih..suka sangat-sangat..kih kih kih..

sumpah kiut miut citer nih!!!ngeeee;p  
  

video
                                                           :: rio movie trailer::

::awie nyanyi lagu iris untuk aku::ohh..terharu sehh!_!
aku sayang awie klon yang nyanyi untuk aku lebey2..hihihhi..


aku happy hari semalam..=)
happy TERlampau..ngeh3x:D


buybye=)
Ahad, April 17, 2011 cik Es ღ
Ini al-kisah semalam

habis sudah 14 minggu kuliah..

minggu study = minggu BERsosial..har har har (gelak budak malas study)

dah lama tangguh nak tengok movie RIO..
akhirnya dapat gak tengok..rasa macam nak gelak guling-guling..
c0mel, cool, rilex, kiut miut citer nih..suka sangat-sangat..kih kih kih..

sumpah kiut miut citer nih!!!ngeeee;p  
  

video
                                                           :: rio movie trailer::

::awie nyanyi lagu iris untuk aku::ohh..terharu sehh!_!
aku sayang awie klon yang nyanyi untuk aku lebey2..hihihhi..


aku happy hari semalam..=)
happy TERlampau..ngeh3x:D


buybye=)
salam~

Kali ni saya nak berkongsi tentang bahan bantu mengajar (BBM). Seperti yang kita sedia tahu, BBM sangat penting dalam proses pengajaran dan pembelajaran. Disamping itu juga, BBM dapat menarik minat pelajar untuk belajar dalam suasana yang lebih seronok. Dalam hal ini, guru perlu bijak memilih bahan pengajaran yang sesuai untuk digunakan dalam proses pengajaran.

Sebagai bakal guru, kami telah didedahkan dengan kemahiran untuk menyediakan BBM.
sebagai contohnya:

                   1) Bahan pameran.

                   ~kami telah diberikan tugasan untuk membina bahan pameran bagi tujuan 
                     pengajaran bahasa Melayu. Contoh bahan pameran yang kami gunakan
                     untuk mengajar  bahasa  Melayu adalah seperti berikut:

                     



          
hasil kerja bahan pameran untuk mengajar kata nama khas::carta   






                   2) bahan manipulatif
                  ~kami telah merancang untuk membina replika untuk megajar kata nama khas. 
                    Bahan manipulatif kami dipacarkan melalui iee sanner. 
                    Replika yang kami pancarkan adalah seperti berikut:


bersama hasil kerja..

                    3) bahan berbantukan komputer.
                        ~ kami telah mengubahsuai video dari youtube dan menggabungkan
                           dalam satu video.  Video ini digunakan untuk induksi set.

video

                                                               selamat menonton~

 kerjasama:: imah dan asilah::
gambar semesta 2..ngeh3x..

sekian...=)
Ahad, April 17, 2011 cik Es ღ
salam~

Kali ni saya nak berkongsi tentang bahan bantu mengajar (BBM). Seperti yang kita sedia tahu, BBM sangat penting dalam proses pengajaran dan pembelajaran. Disamping itu juga, BBM dapat menarik minat pelajar untuk belajar dalam suasana yang lebih seronok. Dalam hal ini, guru perlu bijak memilih bahan pengajaran yang sesuai untuk digunakan dalam proses pengajaran.

Sebagai bakal guru, kami telah didedahkan dengan kemahiran untuk menyediakan BBM.
sebagai contohnya:

                   1) Bahan pameran.

                   ~kami telah diberikan tugasan untuk membina bahan pameran bagi tujuan 
                     pengajaran bahasa Melayu. Contoh bahan pameran yang kami gunakan
                     untuk mengajar  bahasa  Melayu adalah seperti berikut:

                     



          
hasil kerja bahan pameran untuk mengajar kata nama khas::carta   






                   2) bahan manipulatif
                  ~kami telah merancang untuk membina replika untuk megajar kata nama khas. 
                    Bahan manipulatif kami dipacarkan melalui iee sanner. 
                    Replika yang kami pancarkan adalah seperti berikut:


bersama hasil kerja..

                    3) bahan berbantukan komputer.
                        ~ kami telah mengubahsuai video dari youtube dan menggabungkan
                           dalam satu video.  Video ini digunakan untuk induksi set.

video

                                                               selamat menonton~

 kerjasama:: imah dan asilah::
gambar semesta 2..ngeh3x..

sekian...=)

Khamis, 7 April 2011

Semesta 6 bakal berakhir..
bangun tidur, makan minum, tidur bangun, minum makan..hihihi..
esok dah last presentation!!!! horayyy!~
lagi sekali jadi cikgu untuk sem ni..hihihi..
da rasa macam cikgu- cikgu sangat..
walaupun ajar kawan- kawan sendiri je..hihi:D 

nuru syahida bt ahmad



:: doakan saya berjaya menjadi guru yang baik yea ::
Khamis, April 07, 2011 cik Es ღ
Semesta 6 bakal berakhir..
bangun tidur, makan minum, tidur bangun, minum makan..hihihi..
esok dah last presentation!!!! horayyy!~
lagi sekali jadi cikgu untuk sem ni..hihihi..
da rasa macam cikgu- cikgu sangat..
walaupun ajar kawan- kawan sendiri je..hihi:D 

nuru syahida bt ahmad



:: doakan saya berjaya menjadi guru yang baik yea ::

Ahad, 3 April 2011

02 April 2011...

penghujung

minggu 

ke-12 

dalam 

kalendar 

akademik

|
|      |
|

UPM..
sepatutnya hari ni hari minggu, tapi saya rasa macam bukan hari minggu dah...SEBABNYA:

 @  bangun pagi-pagi,bersiap bukan untuk DATING, OUTING,(time ada duit lerr), kalau tak TIDUR je seperti rutin hari minggu yang lain...hehehe.. tapi hari ini keluar bersama Imah dan Asilah untuk dapatkan barang- barang teknologi pendidikan...

@ tujuan utama cuci segala gambar untuk lekatkan dalam bahan pameran dan print gambar untuk siapkan projek bahan manipulatif.

@ muzik berlagu riang dalam perut kami,.haha!!!maknanya mintak diisi..c0p..kira duit dulu..mak aiiiii...ada lagi ++++ !_! s0b...s0b.. (habis beli barang - barang tadi) tapi alhamdulillah cukup lagi untuk makan..tapi lepas makan my money left 0.....o.O..

@ masuk restoran Jamek kat Flat Ikan a.k.a SS,Upm. urppp!berselera makanan wehhh..tapi saya WAJIB berkira..kalau tak memang jadi pencuci pinggan la jawapannye kat restoran tu.. 0.K! nasi putih + kuah ikan singgan+sotong masak merah+air tea 0 ais=rm 5.20..sedap sungguh..tak rugi masuk restoran ni..hihihi

@ tunggu bus seperti biasa berjam- jam..!!!! Asilah dah cedera, 'berkeriut' muka dia..kesian plak tengok..tapi saya N Imah sempat lagi bergelak ketawa+ bercerita..(hati bahagia bila ketawa,...ngeh3)

@pak cik bas suasana edaran tumpang kan kami ber3 balik KC..terima kasih uncle, !=)

@terus sambung kerja- kerja di bilik Asilah..sampai pukul 6 petang, terus cancel nak jumpa my pak cik!dia janji kata nak blunjer wayang..huhuhuhu..abaikan, utamakan yang lebih utama..hihihi...

@balik bilik rebus jagung, BEST!!hasil cucuk tanam my ex-rumet..share kat Imah, simpan untuk my pak cik kot2 la dia nak datang KC makan jagung tu..hehe..

@..........malam tiba..........dapat call,. awak nak makan apa?? saya tak merajuk oke!!tapi dia datang juga..horayyyy  ;p...........ekeke :D

@siap-siap, jumpa my pak cik..hehe...kita makan-makan (sate+ nasi ayam+nasi goreng ayam+apple & aloe vera) terima kasih pak cik (kali ke-4)..hihihi..kalau tak makan megi la malam ni..

@dia balik, saya balik...sampai bilik cari ilham wat sajak..o.k...setle..karya pertama..ntah, tatau laa apa komen lecture, (saya budak baru belajar,hehe)

@update belog...=)hihihihi

sekian kisah satu hari di hari sabtu...selamat malam oLL's...=)

Ahad, April 03, 2011 cik Es ღ
02 April 2011...

penghujung

minggu 

ke-12 

dalam 

kalendar 

akademik

|
|      |
|

UPM..
sepatutnya hari ni hari minggu, tapi saya rasa macam bukan hari minggu dah...SEBABNYA:

 @  bangun pagi-pagi,bersiap bukan untuk DATING, OUTING,(time ada duit lerr), kalau tak TIDUR je seperti rutin hari minggu yang lain...hehehe.. tapi hari ini keluar bersama Imah dan Asilah untuk dapatkan barang- barang teknologi pendidikan...

@ tujuan utama cuci segala gambar untuk lekatkan dalam bahan pameran dan print gambar untuk siapkan projek bahan manipulatif.

@ muzik berlagu riang dalam perut kami,.haha!!!maknanya mintak diisi..c0p..kira duit dulu..mak aiiiii...ada lagi ++++ !_! s0b...s0b.. (habis beli barang - barang tadi) tapi alhamdulillah cukup lagi untuk makan..tapi lepas makan my money left 0.....o.O..

@ masuk restoran Jamek kat Flat Ikan a.k.a SS,Upm. urppp!berselera makanan wehhh..tapi saya WAJIB berkira..kalau tak memang jadi pencuci pinggan la jawapannye kat restoran tu.. 0.K! nasi putih + kuah ikan singgan+sotong masak merah+air tea 0 ais=rm 5.20..sedap sungguh..tak rugi masuk restoran ni..hihihi

@ tunggu bus seperti biasa berjam- jam..!!!! Asilah dah cedera, 'berkeriut' muka dia..kesian plak tengok..tapi saya N Imah sempat lagi bergelak ketawa+ bercerita..(hati bahagia bila ketawa,...ngeh3)

@pak cik bas suasana edaran tumpang kan kami ber3 balik KC..terima kasih uncle, !=)

@terus sambung kerja- kerja di bilik Asilah..sampai pukul 6 petang, terus cancel nak jumpa my pak cik!dia janji kata nak blunjer wayang..huhuhuhu..abaikan, utamakan yang lebih utama..hihihi...

@balik bilik rebus jagung, BEST!!hasil cucuk tanam my ex-rumet..share kat Imah, simpan untuk my pak cik kot2 la dia nak datang KC makan jagung tu..hehe..

@..........malam tiba..........dapat call,. awak nak makan apa?? saya tak merajuk oke!!tapi dia datang juga..horayyyy  ;p...........ekeke :D

@siap-siap, jumpa my pak cik..hehe...kita makan-makan (sate+ nasi ayam+nasi goreng ayam+apple & aloe vera) terima kasih pak cik (kali ke-4)..hihihi..kalau tak makan megi la malam ni..

@dia balik, saya balik...sampai bilik cari ilham wat sajak..o.k...setle..karya pertama..ntah, tatau laa apa komen lecture, (saya budak baru belajar,hehe)

@update belog...=)hihihihi

sekian kisah satu hari di hari sabtu...selamat malam oLL's...=)